Europees Voetbal

AZ neemt het op tegen RSC Anderlecht

AZ neemt het in de kwartfinale van de Conference League op tegen RSC Anderlecht

AZ is in de loting voor de kwartfinales van de Conference League gekoppeld aan het Belgische RSC Anderlecht. Hiermee krijgen de Alkmaarders een mooie loting voorgeschoteld na de legendarische overwinning op SS Lazio.

De Alkmaarders beginnen met een uitwedstrijd in Brussel op 13 april. De return in Alkmaar is een week later op de 20e. Mocht AZ weten te winnen dan volgt er een tweeluik tegen West-Ham United of KAA Gent.

RSC Anderlecht

Onze tegenstander is opgericht in 1908. De club heeft een rijke geschiedenis en wordt beschouwd als een van de succesvolste clubs in België en Europa. In totaal heeft de club 34 landstitels gewonnen, 9 Belgische bekers en 3 Europese trofeeën, waaronder de UEFA Cup Winners’ Cup in 1976 en 1978 en de UEFA Super Cup in 1976.

In de jaren ’80 en ’90 was RSC Anderlecht een vaste waarde in de Europese toernooien en bereikte het regelmatig de kwartfinales en halve finales van de UEFA Cup. In 1983 bereikte de club zelfs de finale van de UEFA Cup, maar verloor deze van Benfica. In de jaren 2000 behaalde RSC Anderlecht ook enkele successen in de Champions League, waarbij het in 2001 de kwartfinales bereikte.

Momenteel bezet Paarswit de negende plek in de Belgische competitie en dat is net als de afgelopen jaar wel beneden het niveau dat ze nastreven. Wel leuk om te vermelden dat de Nederlandse keeper Bart Verbruggen het zo goed doet dat hij vandaag ook is geselecteerd voor het Nederlands Elftal

[foto via Pro Shots / Toon Dompeling]

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.
    0 %