Wedstrijden

AZ neemt het op tegen Quick Boys in achtste finales KNVB Beker

AZ neemt het in de achtste finales van de KNVB Beker op tegen de topamateurs van Quick Boys. De Alkmaarders spelen een thuiswedstrijd tegen de Katwijkers en de wedstrijd zal plaatsvinden op dinsdag 16 januari op het weer “ontzettend fijne” tijdstip van 21.00 uur.

Waar AZ zich op beschamende wijze na verlenging langs HHC Hardenberg vocht in de tweede ronde, schakelde de club uit Katwijk De Graafschap uit met 2-0 (zie deze toffe sfeerreportage). Dit overigens nadat het de ronde ervoor ook NAC Breda al aan de zegekar wist te binden.

Quick Boys: grootste amateurclub van Nederland

Dat het meer dan 100 jaar bestaande K.v.v. Quick Boys voor dit AZ geen club is om te onderschatten is duidelijk. De club uit Katwijk telt met ongeveer 2600 leden en is daarmee de grootste amateurclub van Nederland. Sportpark Nieuw-Zuid wordt bij thuiswedstrijden doorgaans bezocht door zo’n 2000 toeschouwers en trekt in derby’s en klassiekers zoals tegen Rijnsburgse Boys en Spakenburg zelfs 3000 man.

Kaartverkoop AZ – Quick Boys

Informatie over de kaartverkoop is nog niet bekend, maar AZ geeft op de eigen website aan dat dit snel het geval zal zijn.

[foto via Toon Dompeling / Pro Shots]

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan professionele websites met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %