website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

AZ neemt het in strijd om plek vier op tegen Heracles

AZ neemt het vanavond in de strijd om plek vier op tegen Heracles Almelo. De Alkmaarders wisten de laatste vier eredivisieduels niet te winnen, waardoor plek drie uit zicht is. Plek vier is op dit moment nog wel stevig in handen van het elftal van John van den Brom. Heracles is als nummer vijf de grootste bedreiging voor de ploeg uit de Kaasstad. Het gat tussen de twee teams is op dit moment vier punten, Vitesse en FC Utrecht hebben een puntje minder dan de Almeloërs.

Het duel van vanavond is daarom cruciaal om een veilige marge te behouden ten opzichte van de naaste belagers. De huidige vierde plaats geeft bij bekerwinst van Ajax namelijk recht op plaatsing voor Europees voetbal. Heracles lijkt op voorhand de ideale tegenstander om weer vertrouwen te tanken. De Alkmaarders triomfeerden in dertien van de vorige veertien Eredivisie-thuisduels met de huidige ploeg van Wormuth. De laatste vijf edities werden ook ruim gewonnen door AZ.

Recente Historie

2013/2014: 3-0
Jóhannsson 3x, Elm
2014/2015: 3-1
Jóhannsson, Berghuis, Henriksen (AZ) Darri (Heracles Almelo)
2015/2016: 3-1
Henriksen, Gouweleeuw, Tankovic (AZ) Navratil (Heracles Almelo)
2016/2017: 5-1
Mühren 2x, Weghorst, Dos Santos, Jahanbakhsh (AZ) Armenteros (Heracles Almelo)
2017/2018: 5-0
Til, Jahanbakhsh, Weghorst, Svensson, Castro 1-0 ed

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar