Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Elftal en Technische staf

AZ neemt Henri Weigelt over van Bielefeld

Henri Weigelt is de nieuwe centrale verdediger van AZ. De 20-jarige Duitser komt over van Arminia Bielefeld en zal voor drie seizoenen tekenen, met een optie voor nog een seizoen. Met de komst van Weigelt heeft AZ eindelijk de zo gewenste extra linker centrale verdediger binnen. Tot nu is Stijn Wuytens de enige optie links in het hart van de defensie, waardoor versterking wenselijk was. Over de transfersom die de Alkmaarders hebben betaald wordt geen mededeling gedaan.

Concurrentie

Weigelt speelde tot dusver tien wedstrijden namens zijn oude werkgever in de 2. Bundesliga. In Alkmaar moet hij de concurrentie aangaan met Stijn Wuytens. Met Ron Vlaar, Pantelis Hatzidiakos, en Leon Bergsma hebben de Alkmaarders nog drie centrale verdedigers onder contract staan. Ook Jop van der Linden en Rens van Eijden staan nog op de loonlijst in de Kaasstad, alleen dit duo mag uitkijken naar een nieuwe werkgever.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com