Ricardo van Rhijn en Marko Vejinovic keren na de zomer terug naar respectievelijk Club Brugge en Feyenoord. AZ communiceert op de digitale kanelen dat het duo terug zal keren naar hun club. Het is voor beide spelers om verschillende redenen geen al te gelukkig huwelijk geweest. Vejinovic begon als basisspeler in Alkmaar maar raakte al vrij snel zwaar geblesseerd. Uitgerekend in het duel met zijn broodheer Feyenoord scheurde hij zijn kruisband af. De middenvelder miste zodoende de rest van het seizoen.

Van Rhijn

Ook Ricardo van Rhijn zal meer hebben verwacht van zijn avontuur in de Kaasstad. De verdediger kwam om weer lekker wedstrijden te spelen maar slaagde daar nauwelijks in. Op rechtsback behield de sterk spelende Jonas Svensson zijn basisplaats, terwijl Pantelis Hatzidiakos en Ron Vlaar in het centrum de voorkeur kregen. Met het oog op volgend seizoen zou het perspectief voor de achtvoudig international nauwelijks veranderen. Een terugkeer naar de Belgisch kampioen is dan ook een logisch gevolg.

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com