Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ nagenoeg fit voor Emmen-thuis

Arne Slot heeft morgenavond in de wedstrijd tegen Emmen de beschikking over een nagenoeg fitte selectie. Ook met Ron Vlaar gaat het de goede kant op, al is het volgens Slot nog niet zeker of hij morgen inzetbaar is.

Fitheid
Verder is er goed nieuws over de fitheid van de rest van de selectie. “Niemand is met klachten uit de wedstrijd gekomen”, liet Slot vrijdagochtend op Schiphol weten tegenover AZ TV. Afgelopen donderdag op bezoek bij Astana gaf de oefenmeester en aantal basisspelers wat extra rust door deze eerder te wisselen. Zo werden Stengs, Midtsjø en Svensson voortijdig naar de kant gehaald. Gudmundsson en Kramer zitten momenteel nog in de lappenmand en zullen morgen niet van de partij zijn.

Emmen
Ook sprak Slot uiteraard over de tegenstander van zondagavond. “Emmen speelt heel erg goed en herkenbaar voetbal. Het gaat natuurlijk heel goed met Emmen, eerst zijn ze gepromoveerd en afgelopen seizoen zijn ze in de Eredivisie gebleven. De ontwikkeling van Emmen de afgelopen seizoenen is mooi om te zien.”
Emmen wist afgelopen weekend een knappe overwinning te boeken op Vitesse, waar onder andere Michael de Leeuw scoorde. De aanvaller is dit seizoen met vier doelpunten de topscorer van de rood-witten.

Koopmeiners
Vorig seizoen was het pas de eerste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden in de Eredivisie. In Alkmaar werd er in februari met 5-0 gewonnen van de Emmenaren. Koopmeiners scoorde toen twee keer vanaf elf meter. Dat is iets wat hij dit seizoen ook veelvuldig doet, de Castricummer scoorde dit seizoen als tien keer uit een strafschop. Weghorst kwam uit voor Emmen en AZ. De spits hoort net als Boadu en Stengs tot de definitieve selectie van Oranje voor de interlandperiode volgende week.

Live volgen
AZ – FC Emmen begint zondagavond om 20.00 in het Cars Jeans Stadion. Het duel tussen de nummer 2 en 13 van de Eredivisie staat onder leiding van Siemen Mulder.

Recente historie
2018-2019: AZ – Emmen 5-0
Koopmeiners 2x, Stengs, Johnsen, De Leeuw e.d.
2016-2017: AZ – Emmen 1-0 (beker)
Mühren
1997-1998: AZ – Emmen 1-1 
Mutsaers

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.