Elftal en Technische staf

AZ nagenoeg compleet richting Heerenveen

AZ-trainer Pascal Jansen

Pascal Jansen heeft donderdag op bezoek in Friesland de beschikking over nagenoeg zijn complete selectie. Alleen Barasi ontbreekt: de aanvaller komt dit seizoen niet meer in actie.

Yusuf Barasi is inmiddels weer hersteld van zijn blessure, maar krijgt voor het restant van het seizoen rust. “We laten Yusuf doortrainen zodat we hem in de zomer weer volledig belastbaar hebben,” laat Jansen weten op de clubwebsite.

Heerenveen

Heerenveen stelde op de slotdag van de Eredivisie een ticket voor de play-offs veilig. De Friezen waren in eigen huis met 3-1 te sterk voor Go Ahead Eagles. Ten opzichte van die wedstrijd brengt coach Ole Tobiasen geen wijzigingen aan in zijn selectie. Alleen verdedigers Joost van Aken en Nick Bakker zijn er niet bij.

Recente historie

De laatste zes ontmoetingen in Friesland tussen Heerenveen en AZ werden allemaal gewonnen door de Alkmaarders. Eerder dit seizoen zorgden doelpunten van Pavlidis, Witry en De Wit voor een 1-3 overwinning.

2021-2022: Heerenveen – AZ 1-3
H. Veerman (Heerenveen), Pavlidis, Witry, De Wit (AZ)
2020-2021: Heerenveen – AZ 0-3
Koopmeiners, Woudenberg e.d., Karlsson (AZ)
2019-2020: Heerenveen – AZ 1-2
Ejuke (Heerenveen), De Wit, Boadu (AZ)
2018-2019: Heerenveen – AZ 0-2
Floranus e.d., Idrissi (AZ)
2017-2018: Heerenveen – AZ 1-2
Vlap (Heerenveen), Til 2x (AZ)

Aftrap

Heerenveen – AZ begint vanavond om 18.45 uur en is live te volgen via ESPN. Zondag volgt de return in Alkmaar.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %