Wedstrijden

AZ na sterke eerste helft eenvoudig langs Emmen

AZ heeft vanavond een eenvoudige zege geboekt op FC Emmen. Bij rust stonden de mannen van Jansen al met 5-0 voor door doelpunten van Mijnans, Van Brederode, Reijnders, Beukema en Clasie. In de tweede helft scoorde alleen Zivkovic nog tegen. 

AZ kende een uitstekende start van de wedstrijd en kwam na een klein kwartier aan de leiding door een knappe goal van Mijnans. De middenvelder controleerde de bal met de punt van de schoen en schoot vervolgens in de korte hoek raak.

Enkele minuten later verdubbelde AZ de score toen Van Brederode beheerst raak schoot op aangeven van Pavlidis. Halverwege het eerste bedrijf zag Reijnders een indraaiende vrije trap door iedereen gemist worden, waarna de bal achter Van der Hart in het doel plofte. Beukema probeerde de goal nog te claimen, maar dat was tevergeefs.

Clasie

Niet veel later mocht Beukema dan toch juichen toen hij een corner met het hoofd tot doelpunt promoveerde. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Clasie. De aanvoerder trof doel met een droge knal van ruim twintig meter.

Rentree

In de tweede helft was de eerste kans weer voor AZ, maar verslapten de Alkmaarders daarna. Emmen profiteerde daarvan door via Zivkovic de 5-1 te maken. Na ruim een uur had Jansen genoeg gezien en werd er vier keer gewisseld, waarbij Dani de Wit en Jesper Karlsson hun rentree maakten.

De wissels veranderden weinig aan het spelbeeld. De thuisploeg hoefde niet meer zo nodig, al was het nog wel dichtbij een zesde treffer via Karlsson. De inzet van de Zweed belandde echter op de paal. Het zou zodoende bij 5-1 blijven.

Karakteristieken

Doelpunten: 13′ Mijnans 1-0, 15′ Van Brederode 2-0, 23′ Reijnders 3-0, 28′ Beukema 4-0, 45′ Clasie 5-0, 50′ Zivkovic 5-1

Gele kaarten:

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara (65′ Bazoer), Beukema, Goes, Kerkez; Reijnders (84′ Mihailovic), Mijnans (64′ D. de Wit), Clasie (c); Odgaard, Pavlidis (64′ Meerdink), Van Brederode (64′ Karlsson)

Opstelling FC Emmen: Van der Hart; Bouchouari (46’Bernadou), Te Wierik, Araujo, Dirksen; Veendorp, Diemers, El Messaoudi (46′ Vlak); Romeny (78′ Darfalou), Zivkovic, Antonisse (46′ Assehnoun)

Foto: Pro Shots | Vincent de Vries

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
    0 %