Wedstrijden

AZ na dramatische start kansloos onderuit tegen PSV

AZ is vanavond kansloos onderuit gegaan tegen PSV. In Alkmaar hadden de Eindhovenaren er na ruim een kwartier al drie in liggen door goals van De Jong, Saibari en Dest. Na rust maakte De Jong ook nog zijn tweede en bepaalde daarmee de eindstand op 0-4. 

De Alkmaarders kenden een dramatische start van de topper en stonde al na een kwartier op een onoverbrugbare achterstand. De malaise werd ingeleid door een dramatische terugspeelbal van Wolfe op Verhulst. De Noor bracht de doelman daarmee dusdanig in de problemen dat hij een strafschop weg moest geven, die door De Jong werd benut.

Twee minuten later kon Saibari ongehinderd het strafschopgebied in dribbelen en kwam na een kaats met De Jong oog in oog met Verhulst. De middenvelder faalde niet en liet de goalie kansloos met een wippertje.

Beslissing

Vijf minuten later was de wedstrijd definitief gespeeld toen ook Dest ongehinderd op kon stomen en vanuit een lastige hoek knap raak schoot. De Alkmaarders waren machteloos en wisten in de eerste helft geen schot op doel te produceren. Ook de driedubbele wissel na een half uur kon daar geen verandering in brengen.

Na de pauze nam PSV wat gas terug, maar ook toen kreeg de ploeg van Jansen geen poot aan de grond. Een kwartier na de hervatting deed De Jong nog een extra duit in het zakje door zijn tweede binnen te koppen. Hierna bleef het relatief rustig voor beide doelen en kwam dan ook geen verandering meer in de score.

Karakteristieken

Doelpunten: 9′ De Jong (strafschop) 0-1, 11′ Saibari 0-2, 16′ Dest 0-3, 57′ De Jong 0-4

Gele kaarten: Van Bommel (AZ)

Opstelling AZ: Verhulst; Sugawara, Bazoer, Martins Indi (c), Wolfe (66′ Kasius); Clasie, Mihailovic (36′ D. de Wit), Dantas (36′ Goudmijn); Poku (36′ Sadiq), Pavlidis, Van Bommel (62′ Van Brederode)

Opstelling PSV: Benitez; Tete, Schouten (68′ Ramalho), Boscagli, Dest; Veerman, Til, Saibari (73′ Van Aanholt); Bakayoko, De Jong (c) (68′ Pepi), Tillman (68′ Vertessen)

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %