Wedstrijden

AZ na belabberde start onderuit tegen Excelsior

AZ heeft vanmiddag kostbare punten laten liggen tegen Excelsior. In Rotterdam ging de ploeg van Jansen met 2-1 onderuit en weigert zodoende te profiteren van het puntenverlies van Feyenoord gister. Op Woudestein scoorden Horemans, Azarkan en Sugawara. 

AZ heeft vanmiddag kostbare punten laten liggen tegen Excelsior. In Rotterdam ging de ploeg van Jansen met 2-1 onderuit en weigert zodoende te profiteren van het puntenverlies van Feyenoord gister. Op Woudestein scoorden Horemans, Azarkan en Sugawara. 

De eerste helft was er eentje om snel te vergeten. In Rotterdam begonnen de Alkmaarders slecht en kwam het na zes minuten ook al op achterstand. Horemans kopte een voorzet van Azarkan binnen, waarbij Verhulst niet helemaal vrijuit ging.

Wie dacht dat de bezoekers daarmee wakker geschud waren had het mis. AZ was onherkenbaar en kreeg nauwelijks kansen op Woudestein. Na een half uur werd dit afgestraft door Azarkan, die ongehinderd kon doorstomen naar Verhulst. Jansen had hiermee genoeg gezien en greep nog voor de rust in door Dekker en Van Brederode naar de kant te halen.

Sugawara

In de tweede helft brachten de gasten de spanning al snel terug in de wedstrijd. Reijnders werd diep gestuurd door De Wit, waarna de middenvelder bij de tweede paal Sugawara vond. De Japanner schoot resoluut raak en zorgde voor de aansluitingstreffer.

Het was het sein voor AZ om een tandje bij de te schakelen en al snel leek de ploeg ook op gelijke hoogte te komen. De Wit kon bij de tweede paal vrij inkoppen, maar mikte op de paal. De ploeg van Jansen bleef hierna de betere ploeg, al was het oppassen voor de counters van de thuisploeg.

In het laatste half uur zouden er echter nauwelijks meer kansen te noteren zijn. Bazoer was met een afstandsschot nog wel gevaarlijk, maar afgezien van een reuzenkans voor Lahdo in de blessuretijd werden de bezoekers niet heel erg gevaarlijk meer. AZ liep zodoende tegen een onnodige, maar terechte, nederlaag aan.

Karakteristieken

Doelpunten: 6′ Horemans 1-0, 31′ Azarkan 2-0, 48′ Sugawara 2-1

Gele kaarten: Beukema (AZ) Fein, Markelo (Excelsior)

Opstelling AZ: Verhulst; Hatzidiakos, Beukema, Dekker (36′ Barasi), Kerkez; Reijnders, D. de Wit (74′ Bazoer), Clasie (c); Karlsson (82′ Lahdo), Odgaard, Van Brederode (36′ Sugawara)

Opstelling Excelsior: Van Gassel; Horemans, El Yaakoubi (c), Seymor (73′ Awoudja), Markelo; Fein (68′ Eijgenraam), Baas, Goudmijn; Azarkan (68′ Van Duinen), Kharcouch, Lamprou (68′ Driouech)

Foto: Pro Shots | Mischa Keemink

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %