Wedstrijden

Dapper AZ na arbitrale blunder onderuit tegen Villa

Een strijdbaar en dapper AZ is vanavond met 2-1 onderuit gegaan bij Aston Villa. Pavlidis opende na rust de score in Birmingham, waarna Diego Carlos na een onterecht gegeven corner de gelijkmaker maakte. Watkins maakte tien minuten voor tijd de winnende treffer. 

De Alkmaarders begonnen in de eerste minuut enthousiast aan de wedstrijd, maar leken na twee minuten al op achterstand te komen. Lenglet kon vrij inkoppen en leek de score te openen. Na ingrijpen van de VAR werd de goal echter terecht geannuleerd.

In de twintig minuten die volgden was het Aston Villa dat de klok sloeg en nadrukkelijk op de deur klopte. Echt veel uitgespeelde kansen waren er niet, al was Tielemans dichtbij een treffer. De Belg zag zijn inzet ternauwernood gekeerd worden door Ryan. Aan de andere kant deed Pavlidis te weinig met een voorzet van Sadiq.

Een strijdbaar en dapper AZ is vanavond met 2-1 onderuit gegaan bij Aston Villa. Pavlidis opende na rust de score in Birmingham, waarna Diego Carlos na een onterecht gegeven corner de gelijkmaker maakte. Watkins maakte tien minuten voor tijd de winnende treffer. 

In het laatste kwartier van de eerste helft kwam AZ beter in de wedstrijd en liet de ploeg van Jansen goed positiespel zien. Het resulteerde ook in een aantal kansen, zo werd een fraaie goal van Pavlidis afgekeurd en zag de spits niet veel later Martinez redden op zijn inzet.

Pavlidis

Na de pauze trokken de Alkmaarders de lijn door en waren het de bezoekers die aan de leiding kwamen. Pavlidis verscheen oog in oog met Martinez na een bal van achteruit en bleef in duel met de wereldkampioen koelbloedig in de afronding.

De ploeg van Jansen tankte hierdoor nog meer vertrouwen en loerde in de omschakeling op meer. Toch bleef Villa wel degelijk gevaarlijk, zeker toen Kamara een niet te missen kans leek te krijgen. De middenvelder kon bij de tweede paal vrij inschieten, maar mikte de bal over. Op onverklaarbare wijze gaf de scheidsrechter hierna echter een corner en dat bleek een dure fout.

Uit de toegekende hoekschop kopte Diego Carlos namelijk de gelijkmaker binnen. AZ moest even een paar minuten herstellen van deze tik, maar kwam al snel weer terug in de wedstrijd. De gasten hielden de controle en loerden op hun kansjes. Een kwartier voor tijd leek Mihailovic alleen voor Martinez te komen, alleen bracht een verdediger van Villa de Amerikaan net voldoende uit balans om het gevaar te neutraliseren.

Watkins

Tien minuten voor tijd kwam Aston Villa dan toch op voorsprong. Ollie Watkins profiteerde van te laat stappen van Møller Wolfe en kopte de bal achter de kansloze Mathew Ryan. In de slotfase lukte het AZ niet om de gelijkmaker te forceren, waardoor overwintering in Europa lastig wordt.

Aston Villa en Legia Warschau staan zes punten voor op de Alkmaarders en spelen in de volgende tegen elkaar. Villa moet winnen van de Polen en als AZ dan wint van Mostar dan mogen Legia en AZ het in de laatste ronde onderling uitvechten.

Karakteristieken

Doelpunten: 52′ Pavlidis 0-1, 61′ Diego Carlos 1-1, 81′ Watkins 2-1

Gele kaarten:

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Bazoer, Martins Indi, Wolfe; Clasie (c) (88′ Dantas), D. de Wit (69′ Mihailovic), Mijnans (88′ Odgaard); Sadiq (69′ Poku), Pavlidis, Van Bommel (69′ Van Brederode)

Opstelling Aston Villa: Martinez; Diego Carlos (90′ Pau Torres), Konsa (74′ Cash), Lenglet, Digne; McGinn (c), Kamara, Tielemans (74′ Douglas Luiz); Bailey (90′ Traore), Watkins, Diaby (74′ Zaniolo)

Foto’s: Ed van de Pol

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %