website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

AZ morst onnodige punten tegen Willem II

AZ is er vandaag niet in geslaagd te winnen van Willem II. In een regenachtig Tilburg kregen de Alkmaarders in de eerste helft legio kansen maar wist het slechts eenmaal te scoren. Koopmeiners schoot raak vanaf de stip. Tien minuten later kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door een treffer van Köhlert. In de tweede helft stond de ploeg van Slot bij fases onder druk en mocht het van geluk spreken dat het 1-1 bleef, zeker omdat Pavlidis vlak voor tijd een strafschop miste. In de blessuretijd kreeg Boadu vervolgens nog zijn tweede gele kaart waardoor hij vroegtijdig mocht douchen. 

Het eerste kwartier was slordig van beide kanten. Zowel AZ als Willem II moesten zichtbaar even wennen aan het kletsnatte veld in Tilburg, maar uiteindelijk wisten de Alkmaarders daar het beste mee om te gaan. De ploeg van Arne Slot voerde de druk op en dat resulteerde in een gigantische kans voor Dani de Wit. De middenvelder schoof de bal voor een leeg doel echter naast.

Koopmeiners

Niet lang daarna werd AZ toch beloond voor de dadendrang. Myron Boadu werd in het strafschopgebied gevloerd, waarna de bezoekers een strafschop mochten nemen. Teun Koopmeiners ging achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen. De gasten bleven het overwicht houden en kregen via De Wit en Stengs twee grote kansen op meer, maar beide spelers faalden in de afronding. Een minuut na de gemiste kans van Stengs kreeg AZ de deksel op de neus toen Köhlert alleen op Bizot af kon en scoorde.

In de tweede helft veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld. De bezoekers waren de bovenliggende partij en kregen al snel diverse mogelijkheden, alleen was het steeds de laatste pass die net niet aan kwam. Na een klein uur spelen nam Willem II echter het heft in handen en voerde het de druk op op de Alkmaarders. Willem II kreeg enkele grote mogelijkheden maar het was aan Bizot en de lat te danken dat de stand in evenwicht bleef. De Tilburgse druk hield een kwartiertje aan, waarna de verhoudingen weer in evenwicht kwamen.

Strafschop

Vijf minuten voor tijd kreeg de thuisploeg de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Na een onbezonnen tackle van Wijndal in zijn eigen strafschopgebied kende Higler wederom een strafschop toe. Pavlidis ging achter de bal staan maar schoot de bal vervolgens hard en hoog over het doel van Bizot. Ondanks wat kansen over en weer bleef het 1-1. In de blessuretijd kreeg Boadu vervolgens nog zijn tweede gele kaart waardoor hij met rood mocht inrukken.

Karakteristieken

Doelpunten: 22′ Koopmeiners (strafschop) 0-1, 31′ Köhlert 1-1

Gele kaarten: Koopmeiners, Hatzidiakos, Boadu (AZ)

Rode kaart: Boadu (2x geel)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson (82′ Druijf), Vlaar (63′ Hatzidiakos), Wuytens, Wijndal; Midtsjø, De Wit (63′ Sugawara), Koopmeiners (c); Stengs, Boadu, Idrissi

Opstelling Willem II: Wellenreuter; Heerkens, Holmen, Peters, Nelom; Saddiki, Vrousai (46′ Ndayishimiye), Llonch; Nunnely, Pavlidis, Köhlert (89′ Nieuwkoop)

Foto: Pro shots| Peter van Gogh

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar