Wedstrijden

AZ mogelijk zonder Wijndal tegen Feyenoord

Het is nog onzeker of Owen Wijndal morgenmiddag mee kan doen tegen Feyenoord. De linksback van de Alkmaarders viel afgelopen woensdag op de training uit met een blessure. “Het wordt een race tegen de klok”, liet Slot weten tegenover AZTV.

Ploegen in vorm

AZ neemt het morgen op tegen nummer drie, Feyenoord. Voorafgaand aan dit duel sprak Slot met de aanwezige pers. “Het mooie aan deze wedstrijd is dat het twee ploegen in vorm zijn. Feyenoord heeft, sinds Dick Advocaat het daar over nam, de meeste punten gehaald van alle Eredivisie-ploegen. Wij staan in dat klassement tweede, met twee punten minder.” De hoofdtrainer verwacht dat AZ het spel zal moeten maken. “Dat willen we zelf ook graag. Ik weet niet of Feyenoord het prettig vindt als wij het initiatief nemen. Wat ik wel weet is dat ze veel scoren uit standaardsituaties.”

Fitheid

Het is dus nog even afwachten of Wijndal morgen kan starten. Voor Vlaar, die lichtgeblesseerd was, ziet het er in ieder geval goed uit. Daarnaast is Hatzidiakos, die vrijdag zijn contract verlengde, niet inzetbaar.

Wind

De weersverwachtingen voor zondag zijn niet mis. Er wordt voorspeld dat er windvlagen tot 120 kilometer per uur voor kunnen komen. Volgens Slot moet dat geen probleem zijn. “We hebben overigens al vaker met wind gevoetbald in het AFAS Stadion. We bereiden de spelers dus voor zoals we altijd doen.”

Recente historie

2018-2019: AZ – Feyenoord 1-1
Gudmundsson (AZ), Berghuis (Feyenoord)
2017-2018: AZ – Feyenoord 0-4
Berghuis 2x, Larsson, Vilhena (Feyenoord)
2016-2017: AZ – Feyenoord 0-4
Berghuis, Van der Heyden, Jørgensen, Vilhena (Feyenoord)
2015-2016: AZ – Feyenoord 4-2
Janssen 3x, Henriksen (AZ), Vilhena, Kramer (Feyenoord)
2014-2015: AZ – Feyenoord 1-4
Van Beek e.d. (AZ), Manu 2x, Luckassen e.d., Achabar (Feyenoord)

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.