Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ mogelijk zonder Stengs tegen Willem II

Het is nog onzeker of Calvin Stengs vanavond aan de aftrap verschijnt bij AZ – Willem II. De aanvaller kreeg op de training van donderdag last van zijn bovenbeen. Marco Bizot is geschorst en zal in het doel vervangen worden door Rody de Boer.

Willem II
Na een maand Eredivisie-loos voetbal neemt AZ het vanavond in Alkmaar op tegen Willem II, de nummer vier van de competitie. Hoofdtrainer Arne Slot blikt voor de camera van AZTV alvast vooruit. “Het is echt geen toeval dat Willem II vierde staat. Ze beschikken de laatste jaren over goede spitsen. Momenteel hebben ze ook veel loopvermogen aan de zijkanten en verder jongens die bereid zijn om hard te blijven werken.”

Blessures en schorsingen
AZ zal het vanavond zonder de geschorste Marco Bizot moeten doen. De goalie die in 2019 31 keer zijn doel schoonhield, pakte rood tegen Sparta en wordt vervangen door Rody de Boer. Zoals gezegd is Stengs een twijfelgeval. Mocht hij niet inzetbaar zijn, dan wordt zijn plek niet opgevuld door nieuweling Even. “Die doet het prima maar heeft nog wat meer tijd nodig.” Tekende Slot aan. Ook de geblesseerde Gudmundsson en Hatzidiakos zijn er vanavond niet bij.

Idrissi
De eerdere ontmoeting tussen AZ en Willem II dit seizoen eindigde in een 1-1 gelijkspel. Koopmeiners was in die wedstrijd trefzeker voor AZ. Bij winst op de Tilburgers bereiken de Alkmaarders een mooie mijlpaal; dat zou namelijk de 1000e overwinning in de clubhistorie betekenen. Iemand die in ieder geval met een lekker gevoel de Eredivisie zal hervatten, is Oussama Idrissi. Hij werd gister door FOX Sports bekroond tot speler van de maand december.

Minuut stilte 
Voorafgaand aan AZ – Willem II zal een minuut stilte plaatsvinden. Gedurende deze minuut worden supporters, clubmensen en oud-spelers die in 2019 overleden herdacht.

Live volgen
AZ – Willem II begint vanavond om 20:45 in het AFAS Stadion en is live te volgen via FOX Sports. De wedstrijd tussen de nummer twee en vier van de Eredivisie staat onder leiding van Björn Kuipers.

Recente historie

2018-2019: AZ – Willem II 0-2
Fran Sol 2x (Willem II)
2017-2018: AZ – Willem II 3-2
Jahanbakhsh, Til, Weghorst (AZ), Rienstra, Azzaoui (Willem II)
2016-2017: AZ – Willem II 2-0
Jahanbakhsh, Garcia (AZ)
2015-2016: AZ – Willem II 0-0
2014-2015: AZ – Willem II 2-0
Berghuis, Dos Santos (AZ)

 

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.