31-01-2021: Voetbal: AZ - Ajax Eredivisie seizoen 2020-2021
Elftal en Technische staf

AZ mogelijk zonder Clasie tegen Ajax

Pascal Jansen kan morgen in de uitwedstrijd tegen Ajax wellicht niet over Jordy Clasie beschikken. De Haarlemmer, die 2 weken geleden tegen Sparta uitstekend inviel voor de geschorste Koopmeiners, liep begin deze week een lichte blessure op.

Eerdere ontmoetingen

AZ en Ajax troffen elkaar in januari twee keer in korte tijd. Destijds waren de Amsterdammers twee keer te sterk voor de ploeg van Pascal Jansen. De trainer verwacht dat AZ morgen beter voor de dag zal komen, zo geeft hij aan op de clubwebsite: “Ik denk dat we als team dusdanig zijn gegroeid dit seizoen, dat we in balbezit Ajax onze wil wat meer kunnen opleggen.”

2e plaats

AZ is met een gedeelde tweede plaats nog volop in de race voor een ticket voor de tweede voorronde van de Champions League. De nummer 3 van de Eredivisie gaat door de bekerwinst van Ajax hoogstwaarschijnlijk naar de play-offs van de Europa League.

Fitheid

Op de mogelijke afwezigheid van Clasie na, kan Jansen beschikken over zijn voltallige selectie.
Teun Koopmeiners was er 2 weken geleden tegen Sparta niet bij wegens een schorsing. Morgen zal hij de positie van zijn stand-in Clasie weer overnemen op het middenveld.

Recente historie

AZ heeft het traditioneel lastig op bezoek bij Ajax. Van de 47 wedstrijden op bezoek in Amsterdam werd er slechts vijf keer gewonnen. Gezien de prima flow waarin AZ verkeert en de lichte vormdip van Ajax, is eenzelfde scenario als vorig jaar niet ondenkbaar. Destijds wonnen de Alkmaarders met 0-2 in de Arena.

2019-2020: Ajax – AZ 0-2
Idrissi, Boadu (AZ)
2018-2019: Ajax – AZ 5-0
Van de Beek, Dolberg, Van Rhijn e.d., Ziyech, Tadic (Ajax)
2017-2018: Ajax – AZ 3-0
Van de Beek, Kluivert, Neres (Ajax)
2016-2017: Ajax – AZ 4-1
Traoré, Sánchez, Schöne, Younes (Ajax), Weghorst (AZ)
2015-2016: Ajax – AZ 4-1
Milik 2x, Klaassen 2x (Ajax), Janssen (AZ)

Aftrap

Ajax – AZ begint morgen om 14:30 en is live te volgen via ESPN.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant