Elftal en Technische staf

AZ-spits Pavlidis mogelijk terug in Noord-Hollandse derby

Vangelis Pavlidis keert tegen FC Volendam mogelijk weer terug bij de wedstrijdselectie. De Griekse spits deed de afgelopen dagen al mee met de groepstraining van de Alkmaarders en is er met een beetje geluk zondag weer bij.

Pascal Jansen vertelt in aanloop naar de Noord-Hollandse derby dat Pavlidis de Europese training van afgelopen woensdag goed is doorgekomen. “Vanmiddag heeft hij weer getraind, morgen gaat hij weer trainen. Met een beetje geluk hopen we hem zondag bij de wedstrijdselectie te hebben. Vooralsnog verloopt alles voorspoedig. We hopen dat dat zo lang mogelijk het geval zal zijn.”

Vanheusden, Martins Indi en Evjen zitten nog in de ziekenboeg en moeten het duel met FC Volendam aan zich voorbij laten gaan.

Mihailovic

Ook kan Jansen binnenkort rekenen op Miahailovic. AZ legde afgelopen zomer een recordbedrag voor de Amerikaans international, maar kon door verplichtingen bij Montréal pas later aansluiten. Nu zij zijn uitgeschakeld in de play-offs van de MLS zit het seizoen er voor hem op en kan hij zich dus opmaken voor zijn periode bij AZ. Maandag landt Mihailovic in Nederland, dinsdag zal hij voor het eerst op het trainingsveld staan. Hij is na de winterstop speelgerechtigd voor de Alkmaarders.

FC Volendam

Tegenstander FC Volendam beleeft een onfortuinlijke seizoenstart. Het andere Oranje  won pas één keer en draagt de rode lantaarn in de Eredivisie. De laatste weken hikt de ploeg van Jonk telkens tegen een resultaat aan, maar valt de uitslag steeds net de verkeerde kant op. Bij Volendam staat met Robert Mühren een oud-AZ’er onder contract.

Robert Mühren in actie voor AZ.

Robert Mühren in actie voor AZ.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar in competitieverband troffen was in het kampioensjaar 2008-2009. Door een goal van El Hamdaoui en een dubbelslag van Martens was de ploeg van Louis van Gaal met 3-0 te sterk.

Aftrap

AZ – FC Volendam begint zondag om 16:45 uur. Voor de derby van Noord-Holland zijn nog enkele tickets verkrijgbaar.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %