Wedstrijden

AZ mogelijk drie duels zonder publiek: KNVB kijkt naar alternatief

Door de zojuist aangekondigde maatregelen van het kabinet dreigt AZ de thuisduels tegen NEC, Fortuna Sittard en Sparta zonder publiek te moeten spelen. Mark Rutte kondigde namelijk aan dat er de komende drie weken geen toeschouwers aanwezig mogen zijn bij sportwedstrijden.

Met die maatregel worden AZ en Feyenoord het hardst geraakt. Beide clubs spelen in die periode namelijk drie keer thuis en lopen daarmee veel inkomsten mis. De KNVB onderzoekt echter de mogelijkheid om alle duels die de komende drie weken op het programma staan te verplaatsen.

“We kijken naar de mogelijkheden en niet naar de onmogelijkheden”, laat een woordvoerder van de bond weten. “We zijn nog in overleg met de clubs. Het is nog niet definitief en we hebben de clubs geen deadline gesteld.”

 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant