Elftal en Technische staf

AZ zonder Odgaard tegen Dundee, ook Bazoer nog afwezig

AZ-aanvaller Jens Odgaard

AZ neemt het vanavond in Schotland op tegen Dundee United. Daarbij kan de ploeg van Pascal Jansen niet beschikken over nieuwkomers Bazoer en Odgaard. Daarnaast is er nog een viertal spelers niet beschikbaar.

“Het gaat een gevecht worden”, citeert AZ.nl hoofdtrainer Pascal Jansen op de afsluitende persconferentie voor het Conference League-duel. “Dundee heeft het vorig seizoen goed gedaan om zich te kwalificeren voor deze competitie. Het is een fysiek team.”

Bazoer

Afgelopen maandag verraste AZ met het vastleggen van de transfervrije Riechedly Bazoer. De 25-jarige middenvelder is meteen speelgerechtigd, maar zal vanavond helaas nog niet in actie komen. Hij is ziek en niet mee afgereisd naar Schotland. Datzelfde geldt voor Peer Koopmeiners.

De AZ-selectie die naar Dundee afreist

Met deze selectie reist AZ af naar Dundee (AZ.nl).

Odgaard

Jens Odgaard en Zinho Vanheusden, twee andere zomeraanwinsten, zijn er ook niet bij. Odgaard kampt met een liesblessure, terwijl Vanheusden nog niet wedstrijdfit is. Karlsson en Sugawara moeten ook nog herstellen van hun blessures. Laatstgenoemde staat inmiddels wel weer op het trainsingsveld en is volgens Jansen ‘redelijk dichtbij een terugkeer’.

Dundee United

Dundee United begon het nieuwe seizoen afgelopen weekend met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Kilmarnock. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen verloor de ploeg van Jack Ross van Fleetwood Town (2-1) en Sunderland (2-0). De wedstrijd tussen Dundee en AZ zal worden afgewerkt op Tannadice Park, dat plaats biedt aan ruim 14.000 supporters. Lees hier meer over onze tegenstander van vanavond.

AZ neemt het op tegen Dundee United FC

Aftrap

Dundee United – AZ begint donderdag om 21.00 uur en is live te volgen op Veronica. Na afloop van de wedstrijd verschijnt een wedstrijdverslag op onze website.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.
    0 %