website laten maken in alkmaar
Elftal en Technische staf

AZ mist vier basisspelers tegen Fortuna

Calvin Stengs is twee wedstrijden geschorst na zijn rode kaart tegen Zwolle

Arne Slot kan vanavond in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard niet beschikken over Vlaar, Idrissi, Clasie. Het drietal is nog niet hersteld van een blessure. Ook Calvin Stengs is er niet bij. Hij werd naar aanleiding van zijn rode kaart voor twee wedstrijden geschorst.

Hoe Slot de vacante posities gaat opvullen, is nog even afwachten. Jesper Karlsson, die deze zomer overkwam van Elfsborg, sluit maandag aan bij de groep en behoort dus niet tot de opties.

De tegenstander

Vrijdag stond Arne Slot AZTV te woord voor een korte analyse van de tegenstander: “Afgelopen thuiswedstrijd hadden ze de pech dat Heerenveen de eerste drie kansen die ze kregen tot een goal promoveerden. Ik vond de 0-3 ruststand dus wat geflatteerd. Maar in de tweede helft speelde Fortuna vrij goed en veel beter dan Heerenveen.”

Oude bekenden

Fortuna Sittard is na twee speelrondes nog puntloos in de Eredivisie. In de eerste speelronde gingen de groen-gelen met 2-0 onderuit bij FC Twente, en vorige week werd er op eigen veld met 1-3 verloren van Heerenveen. In Sittard staan op het middenveld twee oude bekenden van AZ onder contract. Zowel Mats Seuntjens als Ben Rienstra maakte deze zomer de overstap naar de Limburgers.

Live

Fortuna Sittard – AZ begint vanavond om 18:45 en is live te volgen via FOX Sports.

Recente historie

2018 – 2019:  Fortuna Sittard – AZ 0-3
Seuntjens, Idrissi, Til
2017-2018: Fortuna Sittard – AZ 2-4
Stokkers, Dianessy (Fortuna), Weghorst 2x, Garcia, Jahanbakhsh (AZ)

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar