Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ mist vaste verdedigingsduo tegen Ajax

Na de teleurstellende nederlaag op bezoek bij LASK, stoomt AZ zich klaar voor de topper tegen koploper Ajax. De verwachting is dat Wuytens en Vlaar vanavond nog niet inzetbaar zijn, waardoor Koopmeiners en Leeuwin wederom het centrale verdedigingsduo zullen vormen.

Boadu

AZ en Ajax troffen elkaar tweeëneenhalve maand geleden nog in Alkmaar. Door een kopbal van Boadu won AZ in de absolute slotfase met 1-0. “Dat was een heel intense wedstrijd,” zo laat Slot optekenen tegenover AZ TV. Mocht AZ vanavond  winnen in Amsterdam, dan komt het in punten op gelijke hoogte met Ajax. Het doelsaldo is op dit moment nog wel in het voordeel van Ajax: 45 om 31. 

Fitheid

AZ kan naar alle waarschijnlijkheid dus nog niet beschikken over Ron Vlaar en Stijn Wuytens. Daarnaast is Pantelis Hatzidiakos voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Albert Gudmundsson is op de goede weg terug van zijn blessure.

Jóhansson

De laatste keer dat AZ wist te winnen in de ArenA, was op 5 februari 2015. Toen was Aron Jóhansson na een harde voorzet van Simon Poulsen trefzeker. Daarmee won AZ met 0-1 van Ajax.

Live volgen

Er zullen vanavond 1200 supporters meereizen naar Amsterdam. Daarmee is het uitvak in de Johan Cruijff ArenA uitverkocht. De wedstrijd begint om 20:00 en is live te volgen via FOX Sports .

Recente historie

2018-2019 Ajax – AZ 5-0
Van de Beek, Dolberg, Van Rhijn, Ziyech, Tadic (Ajax)
2017-2018 Ajax – AZ 3-0
Van de Beek, Kluivert, Neres (Ajax)
2016-2017 Ajax – AZ 4-1
Traoré, Sánchez, Schöne, Younes (Ajax), Weghorst (AZ)
2015-2016 Ajax – AZ 4-1
Milik 2x, Klaassen 2x (Ajax), Janssen (AZ)
2014-2015 Ajax – AZ 0-1
Jóhansson (AZ)

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.