website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

AZ mist drietal tegen VVV

Arne Slot kan morgenmiddag in Den Haag niet beschikken over het drietal Hatzidiakos, Vlaar en Gudmundsson. Wie de plek van de ongelukkig geblesseerd geraakte Hatzidiakos overneemt laat de hoofdtrainer nog even in het midden.

Fitheid
Naast de blessures van Gudmundsson en Vlaar kreeg AZ afgelopen donderdag nog een domper te verwerken. De uitstekend in vorm verkerende Pantelis Hatzidiakos raakte zwaar geblesseerd en zal de rest van het seizoen missen. Slot wil nog niet prijsgeven wie de positie van Panta gaat invullen. ‘Ron is absoluut geen optie om op te stellen zondag.’ Hij is nog niet fit genoeg. ‘We zullen een manier moeten vinden om het gemis van deze twee centrale verdedigers op te lossen. Er zijn een aantal mogelijkheden, daar zullen we nog heel goed over na moeten denken.’

VVV 
Bij VVV staat een nieuwe trainer aan het roer. Jay Driessen volgde Robert Maaskant op, die werd ontslagen na een reeks nederlagen. De start onder Driessen was goed. Op eigen veld werd er vorig weekend namelijk met 2-1 gewonnen van FC Twente. ‘VVV speelt weer hetzelfde voetbal als in de tijd van Maurice Steijn. Man-op-man over het hele veld en meer lange ballen op de spits. Hiervoor werd juist meer voor verdedigen in de zone en een verzorgde opbouw gekozen.’ Vertelt Slot aan AZTV.

De tegenstander
VVV is na veertien speelrondes terug te vinden op de zestiende plaats van de Eredivisie. Van de laatste vijf duels wisten de Venlonaren er slechts één te winnen. Evert Linthorst is topscorer bij de tegenstander, met vier doelpunten. In het bekertoernooi was VVV al vroeg uitgeschakeld. Door een daverende verassing won Groene Ster van de Limburgers. Toevallig treft AZ deze tegenstander op 18 december in het bekertoernooi.

Mogelijk laatste duel in Den Haag
Het zou zomaar kunnen dat AZ morgen voor het laatst een thuiswedstrijd speelt in Den Haag, mits het AFAS Stadion wordt goedgekeurd voor AZ – Ajax. ‘Het zou heel mooi zijn om op een goede manier in Den Haag af te sluiten. We hebben daar zowel qua gastvrijheid vanuit Den Haag als onze sportieve prestaties daar een mooie en goede periode gehad,’ laat Slot tegenover AZTV weten.

Live volgen
AZ – VVV wordt zondag om 16.45 uur afgetrapt in het Cars Jeans Stadion in Den Haag en staat onder leiding van Van den Kerkhof. Het duel is live te volgen via FOX Sports.

Recente historie
2018-2019: AZ – VVV: 3-0
Til, Seuntjens, Röseler e.d.
2017-2018: AZ – VVV 2-0 (beker)
Seuntjens, Idrissi
2017-2018: AZ – VVV 0-0
2015-2016: AZ – VVV 6-1
Henriksen 2x, Tankovic 2x, Mühren, van der Linden (AZ), Van Crooy (VVV)
2012-2013: AZ – VVV 1-2
Falkenburg (AZ), Maguire, Radosavljevic (VVV)

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar