Elftal en Technische staf

AZ mist drietal tegen Vitesse

AZ kan vanmiddag in de laatste thuiswedstrijd van 2020 niet beschikken over Martins Indi, De Wit en Svensson. Het drietal is nog herstellende van hun blessures en zullen de rest van dit jaar niet meer in actie komen.

Vitesse

Dinsdagmiddag blikte Pascal Jansen voor de camera van AZ TV vooruit op de ontmoeting met de Arnhemmers. “Vitesse is één van de meest verassende ploegen dit seizoen. Ze hebben een nieuwe coach met een nieuwe speelwijze. Ook heeft Vitesse een paar hele goede spelers. We gaan tegen Vitesse uit van eigen kracht.”

Positief afsluiten

AZ wist de laatste twee wedstrijden om te zetten in een overwinning. In het slotstuk van 2020 wachten de Alkmaarders nog twee op papier zware wedstrijden. Vanavond tegen nummer drie Vitesse, en zondag gaat AZ op bezoek bij FC Utrecht. Mochten de Alkmaarders beide wedstrijden winnen, dan sluit AZ het seizoen af met een gedeeld derde plek.

Vlaar en Clasie

Deze week was er goed nieuws voor Ron Vlaar en Jordy Clasie. Beiden keerden na een lange periode van blessureleed weer terug op het trainingsveld.

Recente historie

In 2018 vielen er in de ontmoeting met Vitesse liefst zeven goals. Bekijk hieronder de samenvatting van die wedstrijd nog eens terug.

2018-2019: AZ – Vitesse 2-0 (KNVB Beker)
Stengs, Til (AZ)
2018-2019: AZ – Vitesse 0-0
2017-2018: AZ – Vitesse 4-3
Weghorst, Jahanbakhsh (AZ), Linssen, Matavz, Mount (Vitesse)
2016-2017: AZ – Vitesse 0-2 (KNVB Beker)
Van Wolfswinkel 2x (Vitesse)
2016-2017: AZ – Vitesse 2-2
Mühren 2x (AZ), Van Wolfswinkel, Baker (Vitesse)

Live

AZ – Vitesse begint woensdagmiddag om 16:30 en is live te volgen via FOX Sports.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant