Elftal en Technische staf

AZ mist Clasie en Poku tegen Go Ahead, Witry twijfelgeval

Pascal Jansen kan vanmiddag in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles niet beschikken over Jordy Clasie en Ernest Poku. Clasie zit zijn schorsing uit, terwijl Poku nog geblesseerd is. Verder is het nog onzeker of Witry mee kan doen.

Go Ahead Eagles

Daags na de 3-1 nederlaag tegen FC Twente wacht een thuisontmoeting met de Eagles. De ploeg van Van Wonderen ging afgelopen week net aan onderuit tegen PSV. “Zij hebben daar een heel aardige wedstrijd gespeeld”, vertelt Jansen via de officiële kanalen. “Go Ahead is natuurlijk een promovendus, maar ze hebben inmiddels al wat Eredivisie-ervaring en doen het prima. Een interessante tegenstander dus.”

Fitheid

In die belangrijke wedstrijd moet AZ het dus zonder Clasie en Poku stellen. Mogelijk is ook Wijndal afwezig. Hij werd donderdag voortijdig gewisseld. Ook de inzetbaarheid van Witry is nog een twijfelgeval. De back was afgelopen week ziek en stond vrijdag nog niet op het trainingsveld.

Recente Historie

AZ en Go Ahead kwamen elkaar nog niet heel vaak tegen. De laatste ontmoeting dateert uit september 2016, toen het in 2-2 eindigde.

2016-2017: AZ – Go Ahead Eagles 2-2
Weghorst 2x (AZ), Duits, Hendriks (Go Ahead Eagles)
2014-2015: AZ – Go Ahead Eagles 2-0
Johansson, Dos Santos (AZ)
2013-2014: AZ – Go Ahead Eagles 3-0
Johansson, Berghuis, V. Elm (AZ)

Aftrap

AZ – Go Ahead Eagles begint zondagmiddag om 14.30 uur. De wedstrijd is live te volgen via ESPN.

 

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant