Elftal en Technische staf

AZ met volledig fitte selectie naar Tilburg

AZ kan vanavond tegen Willem II beschikken over een volledig fitte selectie. Dat zei hoofdtrainer Pascal Jansen, die zijn contract tot 2023 verlengde, gister op het wekelijkse perspraatje. 

Contractverlenging

Pascal Jansen was uiteraard erg blij met zijn contractverlenging, waardoor hij nog zeker 2 seizoenen aan het roer van AZ zal staan. ‘Het is een droom die uitkomt’, vertelt hij op de clubwebsite. ‘AZ is een goede organisatie met geweldige spelers en bovenal een sterke visie op voetbal en hoe je samen tot resultaten komt.’

5-3

AZ ging 30 keer eerder op bezoek bij de Tricolores. Van die ontmoetingen won AZ 11 keer, en eindigde het 8 keer in een gelijkspel. De eerdere ontmoeting dit seizoen tussen AZ en Willem II eindigde in een 5-3 overwinning voor de Alkmaarders.

De spelers juichen na de goal van Teun Koopmeiners tegen Willem II in december.

Willem II

‘Willem II kende vorig seizoen een topjaar’, stelde Jansen voor de camera
van AZ TV over de tegenstander van vanavond. ‘Dit seizoen zijn ze wat minder begonnen, wat ook resulteerde in een trainerswissel. Inmiddels heeft Willem II aardig de weg omhoog gevonden en de laatste wedstrijd de nodige punten gesprokkeld.’

Pascal Jansen ziet in zijn collega Zelko Petrovic een collega die er alles aan doet om Willem II in de Eredivisie te houden. ‘Er staat voor hem en Willem II nogal wat op het spel. ‘Petro is een winnaar, een overlever. Dat probeert hij over te brengen op zijn spelers.

Vijf wedstrijden op rij ongeslagen

Willem II is al vijf wedstrijden ongeslagen in de Eredivisie. De formatie van Zelko Petrovic speelde in de vorige speelronde knap gelijk tegen Vitesse en boekte in de wedstrijd daarvoor een 3-1 overwinning op sc Heerenveen. Daarmee staan ze met hun 15e plek nipt boven de degradatiestreep.

Recente historie

De afgelopen jaren heeft AZ het altijd moeilijk in Tilburg. In het kampioensjaar 2008-2009 was dat wel anders. Destijds ging de héérlijke solo van Tita Tovenaar Moussa Dembélé de hele wereld over.

2019-2020: Willem II – AZ 1-1
Köhlert (Willem II), Koopmeiners (AZ)
2018-2019: Willem II – AZ 1-1 w.n.s. Willem II
Isak (Willem II), Stengs (AZ)
2017-2018: Willem II – AZ 2-1
Vrousai, Crowley (Willem II), Til (AZ)
2016-2017: Willem II – AZ 0-2
Seuntjens, Jahanbakhsh (AZ)
2015-2016: Willem II – AZ 1-1
Falkenburg (Willem II), Luckassen (AZ)

Aftrap

Willem II – AZ begint vanavond om 20:00 en is live te volgen via ESPN. Na de wedstrijd is het wedstrijdverslag op onze website te lezen.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Ook interessant