Wedstrijden

AZ met vol uitvak op bezoek in Friesland

AZ kan morgen in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur rekenen op de steun van een vol uitvak. Alle 400 plekken zijn verkocht.

Drie dagen na de zege op Jablonec wacht morgen alweer de volgende wedstrijd voor AZ. De Alkmaarders nemen het in Friesland op tegen promovendus SC Cambuur. Hoofdtrainer Pascal Jansen hoopt dat de twee opeenvolgende overwinningen AZ morgen een zetje geeft. “De steun van twee overwinningen helpt natuurlijk wel.”

Cambuur

Cambuur is met vier overwinningen uit de eerste zeven wedstrijden goed aan het seizoen begonnen. “Ze hebben een mooie spelopvatting die er goed in zit geslepen”, vertelt Jansen op de officiële clubwebsite. “Vanuit de Eerste Divisie is Henk met zijn ploeg dezelfde dingen blijven doen in de Eredivisie. Enorm knap als je dat voor elkaar krijgt.”

Oud-AZ’ers

Bij Cambuur spelen veel spelers met een AZ-verleden. Erik Schouten, Maxim Gullit, Jasper ter Heide, Mees Hoedemakers, Jamie Jacobs, Michael Breij en Nick Doodeman genoten allemaal hun jeugdopleiding bij de Alkmaarders.

Recente historie

Cambuur en AZ stonden de laatste jaren niet vaak tegenover elkaar. De laatste officiële ontmoeting in Leeuwarden dateert uit 2015, toen de ploeg van John van den Brom genoegen moest nemen met een punt.

2015-2016: Cambuur – AZ 1-1
Ogbeche (Cambuur), Janssen (AZ)
2014-2015: Cambuur – AZ 0-2
Gudelj 2x (AZ)
2013-2014: Cambuur – AZ 0-0

Aftrap

SC Cambuur – AZ begint zondag om 14.30 uur en is live te volgen via ESPN. Na afloop van de wedstrijd zal op onze website een wedstrijdverslag te lezen zijn.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant