Europees Voetbal

AZ met Verhulst tegen Celtic, Karlsson keert terug

Hobie Verhulst zal morgenavond in het beslissende play-off duel tegen Celtic onder de lat staan. Nieuweling Peter Vindahl krijgt nog rustig de tijd om zich aan te passen aan de club, zo vertelde hoofdtrainer Pascal Jansen woensdagmiddag op de persconferentie.

Comeback

Na de 2-0 nederlaag op Celtic Park staat AZ voor een zware opgave. De Alkmaarders kregen kansen om te scoren, maar lieten dat na. “Wij hebben de eerste grote kansen gehad en dan had de dynamiek anders kunnen lopen,” meldt Jansen op de clubwebsite. “We zullen de wedstrijd morgen ingaan met het idee om in ieder geval twee doelpunten te maken.”

Karlsson

Vorige week in Schotland moest AZ het nog doen zonder de geschorste Jesper Karlsson. Morgen zal Pascal Jansen weer kunnen beschikken over de behendige Zweed. Toch liet de hoofdcoach van de Alkmaarders woensdag nog even in het midden of hij morgen speelt.

Celtic

Celtic-coach Ange Postecoglou kan morgen over zijn volledige selectie beschikken. De trainer van de groen-witten geeft op de site van Celtic aan dat hij ondanks zijn 2-0 voorsprong geen andere tactiek zal hanteren: “Als we 90 minuten lang gaan verdedigen, is dat vragen om problemen. AZ heeft een goed team dat aanvallend voetbal speelt, dus als wij achterin blijven hangen, nodigen we ze uit om druk op ons te zetten.”

Foto: Pro Shots – Ron Baltus

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant