website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

AZ met uitgedunde selectie tegen Napoli

AZ neemt het zonder een aantal spelers op tegen Napoli vanwege het coronavirus

Arne Slot kan vanavond in de Europa League-wedstrijd tegen SC Napoli niet beschikken over Myron Boadu. De spits van de Alkmaarders is positief getest op het coronavirus. Op Boadu na kan Slot gelukkig wel beschikken over zijn andere vaste basisspelers.

Nieuwe coronagevallen

Dinsdag werd bekend dat de Alkmaarders acht nieuwe corona-besmettingen telde. Daardoor reisde AZ gister met een flink uitgedunde selectie af naar Napels. 19 spelers stapten in het vliegtuig. Onder andere Boadu, Clasie, Letschert en Druijf moeten het Europa League-duel vanwege een besmetting laten schieten. Dat bood Slot kans om jeugdspelers Elber Evora, Tijs Velthuis en Maxim Gullit mee te nemen naar Italië.

Bron: AZ.nl

Slot: ‘Gaan niet anders spelen’

Na afloop van de laatste training voor het duel met Napoli deed hoofdtrainer Slot zijn woordje voor AZ TV. “Gelukkig kan ik zeggen dat het merendeel van de positief geteste spelers geen klachten hebben.” Over de afwezigheid van Boadu zei hij het volgende: “Helaas is Druijf er ook niet bij. Wel hebben we bijna al onze basisspelers tot de beschikking. Dat betekent dat we hetzelfde gaan spelen als voorheen. Ik ga heel eventueel op één positie schuiven, maar wat ik vooral ga proberen is dat alle spelers hun eigen positie gaan houden en hetzelfde systeem te spelen.”

De coach hoopt dat de Alkmaarders goed uit de startblokken gaan schieten. “Ik hoop dat we ons heel goed kunnen presenteren en dat we meekunnen met Napoli. Napoli heeft hele goede spelers, maar wij hebben ook betere spelers. Hoe groot het niveauverschil ook is, we kunnen op allerlei manieren tot een resultaat komen. Dat heeft VVV afgelopen zaterdag tegen ons aangetoond.”

Napoli

De Italiaanse tegenstander van vanavond is prima begonnen aan de competitie. Van de eerste vier duels werden er drie gewonnen en werd er één keer verloren. Afgelopen weekend wonnen ze met 4-1 ruim van Atalanta, dat uitkomt in de Champions League. Afgelopen seizoen won Napoli de Italiaanse beker door met strafschoppen te winnen van Juventus. Bij Napoli spelen met Herving Lozano en Dries Mertens twee oude bekenden uit de Eredivisie. Achterin staat Kalidou Koulibaly, die wordt beschouwd als één van de beste verdedigers in Europa.

Aanvang

Napoli – AZ begint vanavond om 18.55 uur. De wedstrijd is live te volgen via FOX Sports.

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar