Wedstrijden

AZ met tien man eenvoudig langs Groene Ster

AZ wint in de KNVB Beker van Groene Ster

AZ heeft vanavond een uiteindelijk eenvoudige zege geboekt op Groene Ster en is door naar de volgende ronde van de KNVB Beker. Door goals van Druijf, Svensson en de Wit werd het 3-0 in Alkmaar. Ook voor Mo Taabouni was het een mooie avond, hij maakte zijn debuut in AZ 1.

Muur Groene Ster

Slot koos vanavond voor een gewijzigde basiself ten opzichte van afgelopen zondag. Ouwejan, Druijf en Aboukhlal kregen de kans om zich te laten zien. Daardoor kregen Boadu, Wijndal en Stengs rust.
Het was vanaf het begin van de wedstrijd al duidelijk dat AZ tegen een muur van Groene Ster moest spelen vanavond. De Limburgers kozen ervoor om massaal te verdedigen en te loeren op de counter. Dat zorgde dat AZ in de eerste tien minuten veel op de helft van Groene Ster te vinden was, maar een lange tijd niet tot gevaarlijke doelkansen kwam.

Eerste kansen

In de 20e minuut gaf de Wit een fraai passie op Aboukhlal, die zodoende 1 op 1 kwam. Aboukhlal stuitte echter op doelman Quaden. Even later tikte de Wit de bal op de paal en schoot Aboukhlal acrobatisch op doel, maar Quaden tikte de bal knap uit zijn doel. Na dik een halfuur volgde de grootste kans van de wedstrijd tot dan toe. Na een voorzet van Aboukhlal schiet de Wit hard op doelman Quaden. Vervolgens is de rebound voor Midtsjø  maar zijn bal werd van de lijn gehaald door verdediger Stassar. Tien minuten later stuitte Idrissi na een individuele actie in de korte hoek op Quaden. Zodoende was AZ in de eerste helft dominant, maar wist het niet tot scoren te komen. Ruststand: 0-0.

Rood Clasie

Net na de tweede helft ging een vrije trap van Koopmeiners rakelings langs het doel van Groene Ster. Tien minuten na rust kreeg AZ een rode kaart. Na een mispeer van Clasie liep Groene Ster-spits Eind in zijn eentje door richting Bizot. Clasie tackelde de aanvaller neer en kreeg daarvoor de rode kaart te zien.

Drie keer raak

Ondanks dat AZ met tien man kwam te staan, scoorde AZ de openingstreffer. Na een strakke voorzet van Ouwejan was het Druijf die tegen de bal aanliep: 1-0. Niet veel later werd het alweer 2-0. Svensson schoot via de onderkant van de lat hard raak. In de 67e minuut scoorde AZ voor de derde keer in zeven minuten. Ditmaal was het Dani de Wit die scoorde, na wederom een voorzet van Ouwejan. Even later kreeg de Wit een enorme kans op zijn tweede, maar ditmaal schoot hij hard over. Na de 3-0 gunde Slot de talenten Goudmijn en Taabouni ook nog minuten, waardoor Taabouni zijn debuut maakte voor AZ. Hij scoorde ook nog bijna, maar daar stak keeper Quaden een stokje voor.

Karakteristieken

AZ: Bizot; Svensson, Clasie, Wuytens (’70 Goudmijn), Ouwejan; Midtsjø, Koopmeiners (a), de Wit; Aboukhlal (’60 Stengs), Druijf, Idrissi (’77 Taabouni)
Groene Ster: Quaden; Zwartjes, Stassar, Ritzen, Knops; Janssen, Vluggen (’84 Kouroumba), Unal (’62 Wit), Valraeds; Van Kesteren (a), Eind

Doelpunten: ’60 Druijf, ’62 Svensson, ’67 De Wit
Rode kaart:
Clasie (AZ)

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR
Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.
Lees ook...
AZ met aangepaste basiself tegen Groene Ster