Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Wedstrijden

AZ met speels gemak langs Heracles

AZ heeft vanavond eenvoudig afgerekend met Heracles Almelo. De bezoekers begonnen nog wat ongeconcentreerd, maar nadat Bizot een strafschop van Kuwas had gestopt waren de gasten heer en meester. Via treffers van Til, Idrissi en Jahanbakhsh zetten de Alkmaarders Feyenoord weer op elf punten, waardoor plek drie nagenoeg een zekerheidje is. 

In de eerste minuten van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht. AZ oogde nog niet helemaal scherp en zag Heracles enkele keren gevaarlijk worden. Na tien minuten had Kuwas die nonchalance af kunnen straffen toen hij na een overtreding van Til aan mocht leggen voor een penalty. De buitenspeler schoot de strafschop echter bijzonder matig in waardoor Bizot zijn inzet kon keren. Niet veel later kwam Peterson gevaarlijk door en wist met zijn inzet de doelman wel te passeren. Stijn Wuytens schoot zijn doelman echter te hulp en keerde de bal van de lijn.

Herstel

Hierna waren de bezoekers wakker en namen het heft stevig in handen. De thuisploeg werd teruggedrongen en AZ werd via Jahanbakhsh voor het eerst gevaarlijk, zijn inzet zou echter over gaan. Halverwege de eerste helft kwam de ploeg van Arne Slot dan toch op voorsprong. Jonas Svensson gaf de bal na een prima actie voor, waarna Guus Til van dichtbij binnen kon werken. Vijf minuten later troefde Weghorst Wuytens af, stoomde op en gaf de bal op de vrijstaande Idrissi. De linksbuiten schoot via de handen van Castro binnen. Hierna kreeg AZ via Midtsjø en Til nog mogelijkheden om Heracles nog meer pijn te doen, maar dat leed bleef de gastheren bespaard.

Beslissing

Ook na de pauze was de ploeg uit de Kaasstad veruit de betere ploeg. Een kwartier na de hervatting onderstreepte Jahanbakhsh dat overwicht met een prachtige treffer. De Iraniër kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied aangespeeld en schoot het speeltuig uit de draai met zijn linker in de kruising. In het restant van de wedstrijd misten Weghorst, Jahanbakhsh en Svensson nog een aantal goede mogelijkheden, maar dat deed verder niets af aan de uitstekende prestatie van AZ in Almelo.

Karakteristieken

Doelpunten: 25′ Til 0-1, 30′ Idrissi 0-2, 59′ Jahanbakhsh 0-3

Gele kaarten: Svensson (AZ) Gladon, Monteiro (Heracles Almelo)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar (c), Wuytens (58′ Hatzidiakos), Ouwejan; Midtsjø, Til, Koopmeiners; Jahanbakhsh (82′ Seuntjens), Weghorst, Idrissi (87′ Bel Hassani)

Opstelling Heracles Almelo: Castro (c); Breukers, Droste, Wuytens, Baas; Jakubiak, Monteiro, Van Ooijen (64′ Duarte); Kuwas (76′ Navratil), Gladon, Peterson (64′ Darri)

Foto: Pro Shots | Lars Smook

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com