Bestel nu ons 8-1-9: van Alkmaar de Victorie! t-shirt (op=op)

Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ met speels gemak langs Häcken

Myron Boadu was de grote man tegen BK Häcken

AZ heeft zojuist op zeer overtuigende wijze gewonnen tegen BK Häcken, de Alkmaarders waren met 0-3 te sterk voor de Zweden. Grote man aan Alkmaarse kant was Myron Boadu met een doelpunt en twee assists. Dankzij de winst mogen de Alkmaarders zich nu gaan opmaken voor een tweeluik tegen FC Mariupol.

AZ veel beter dan in de heenwedstrijd

AZ betrad het elftal met twee wijzigingen ten opzichte van de heenwedstrijd: Jonas Svensson (niet fit) werd vervangen door Pantelis Hatzidiakos en Oussama Idrissi speelde in plaats van Albert Gudmundsson.

Direct na de aftrap nam AZ de regie in het uitduel tegen BK Häcken. De Alkmaarders combineerden vlot en stoorden bij balverlies dusdanig snel dat de Zweden bal keer op keer kwijtraakten. Ook niet geheel onbelangrijk, het tempo lag een stuk hoger dan in Alkmaar en dat zal alles te maken hebben gehad met de betere omstandigheden in Göteborg waar het niet zo warm was als vorige week.

AZ, dat veel meer diepte in het spel had dan vorige week kwam in de eerste helft meerdere malen in scoringspositie en buiten een twijfelachtig afgekeurd doelpunt van Oussama Idrissi wegens buitenspel, viel vooral de misser van Owen Wijndal op. De linksback was het eindstation in een prachtige combinatie via Calvin Stengs en Guus Til, maar raakte de bal vrij voor de keeper compleet verkeerd. De Zweden hadden weinig tegen AZ in te brengen, maar kwamen één keer zeer gevaarlijk door. Bij een bal die de hoek in leek te verdwijnen greep Ron Vlaar resoluut in met een knappe actie. Dat AZ zou scoren leek duidelijk en het was Boadu die uiteindelijk richting het rustsignaal de ban brak. De jonge aanvaller werd de diepte ingestuurd door Idrissi en rondde zeer rustig en bekwaam af door de keeper van Häcken door de benen te spelen (0-1).

Ook na rust een maatje te groot

AZ kwam na de rust scherp de kleedkamer uit en ging verder met goed voetballen. Dit resulteerde in de 56e minuut al in de 0-2. Myron Boadu schoot na een knappe actie op de doelman, maar kreeg de bal in de rebound weer terug en legde terug op Calvin Stengs, die rustig binnen kon schuiven.

Zeven minuten later was het weer raak, Oussama Idrissi tikte vlak voor de keeper binnen na een mooie breedtebal van de aan de rechterkant ontsnapte Boadu (0-3).

Na de 0-3 hoefde het van AZ logischerwijs niet echt meer. Omdat Häcken het ook al had opgegeven viel er niet opvallend veel meer te noteren, al is het nog wel aardig om te vermelden dat Jordy Clasie zoals verwacht zijn eerste minuten maakte in AZ1. Dankzij de zeer overtuigende overwinning zal het elftal van Arne Slot met vertrouwen richting zondag kijken, wanneer Fortuna Sittard op bezoek komt in Alkmaar.

Samenvatting BK Häcken – AZ

Karakteristieken

BK Häcken – AZ 0-3

Opstelling BK Häcken: Peter Abrahamsson; Elohor Godswill (74. Adam Andersson), Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Oskar Sverrisson; Erik Friberg, Daleho Irandust, Alexander Faltsetas; Ahmad Yasin, Kwame Kizito, Paulinho (65. Ali Youssef)

Opstelling AZ: Marco Bizot; Pantelis Hatzidiakos, Ron Vlaar, Stijn Wuytens, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø, Guus Til (73. Jordy Clasie), Teun Koopmeiners; Calvin Stengs, Myron Boadu (79. Ferdy Druijf), Oussama Idrissi (67. Thomas Ouwejan)

Scoreverloop: 42. Boadu 0-1, 56. Stengs 0-2, 67. Idrissi 0-3.
Gele kaarten:
 Lindgren (BK Häcken), Wuytens, Stengs (AZ).
Scheidsrechter:
Frank Schneider (Fra)

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Martijn
Over de schrijver

Is de eindverantwoordelijke bij deze site, maar is ook eigenaar van het landelijk toonaangevende In de Hekken. Maakt samen met zijn team websites bij 072DESIGN , is eigenaar van PGWEAR Nederland en zit tegenwoordig ook in hele mooie voetbalreizen!