Elftal en Technische staf

AZ met Odgaard afgereisd naar Portugal

AZ-aanvaller Jens Odgaard

AZ is woensdag met 22 spelers afgereisd naar Portugal voor de return tegen Gil Vicente. Daarbij was er goed nieuws voor Jens Odgaard: de aanvaller is volledig hersteld van zijn blessure en voegde zich weer bij de wedstrijdselectie van Pascal Jansen.

Odgaard raakte eind juli in het met 0-4 gewonnen uitduel bij Tuzla City geblesseerd en moest daardoor de laatste vijf wedstrijden vanaf de kant bekijken. De Deen is inmiddels hersteld van zijn kwetsuur en vloog woensdag mee met de selectie. Naar alle verwachting zal de zomeraankoop donderdag nog wel op de bank beginnen in Barcelos.

Bazoer, Karlsson en Vanheusden

Voor Riechedly Bazoer komt het treffen met Gil Vicente nog te vroeg. De middenvelder maakte twee weken geleden tegen Dundee United (7-0) zijn debuut, maar raakte daarna geblesseerd. Ook Vanheusden en Karlsson zijn nog niet fit genoeg bevonden.

AZ op rozen

AZ rekende vorige week in eigen huis met een overtuigende 4-0 zege af met Gil Vicente. De ploeg van Pascal Jansen opende halverwege de eerste helft de score via een fraaie kopgoal van Dani de Wit en in de slotfase tekenden Lahdo, Mees de Wit en Pavlidis voor de andere drie treffers. Daardoor staan de Alkmaarders op de drempel van plaatsing voor de groepsfase van de Conference League.

Gil Vicente

AZ kreeg afgelopen weekend van het KNVB vrij om zich zo goed mogelijk te kunnen opladen voor de return tegen Gil Vicente. De Portugezen speelden daarentegen wel gewoon een wedstrijd afgelopen weekend. In eigen huis bleven ze op 0-0 steken tegen Familicão. Door het gelijke spel staat de nummer vijf van afgelopen seizoen dertiende in de nationale competitie. Lees hier een uitgebreide analyse van onze tegenstander.

Loting

Vrijdag 26 augustus om 14:30 uur vindt in Istanboel de loting voor de groepsfase van de Conference League plaats. De eerste groepswedstrijd staat op donderdag 8 september op het programma.

Aftrap

Gil Vicente – AZ begint donderdag om 21:00 uur en is live te volgen op RTL7. Na afloop verschijnt een wedstrijdverslag op onze website.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %