Elftal en Technische staf

AZ met nagenoeg fitte selectie naar de Kuip

AZ-coach Pascal Jansen beschikt morgen tegen Feyenoord over een nagenoeg fitte selectie. Alleen de herstellende Thijs Oosting ontbreekt nog.

Afgelopen donderdag wonnen de Alkmaarders met 2-0 van Cluj en zette het een grote stap richting Europese overwintering. Jansen hoopt zondag uiteraard weer op de drie punten. “We moeten een plan hebben voor het hele team en dat moet ertoe leiden dat wij met de punten wegrijden uit Rotterdam”, aldus Jansen op de clubwebsite.

Til en Jahanbakhsh

In Rotterdam lopen veel mensen met een Alkmaars verleden rond. Zo ook Guus Til, waar Pascal Jansen ook nog mee heeft gewerkt. “Guus is belangrijk met zijn energie, drive, loopvermogen en onverzettelijkheid, kwaliteiten die hij hier ook bij AZ heeft laten zien.” De international is met zeven doelpunten zelfs gedeeld topscorer van de Eredivisie.

Ook aanvaller Jahanbakhsh kende een succesvolle tijd in de kaasstad. Hij moest het Conference League van afgelopen donderdag nog aan zich voorbij laten gaan door een blessure. Het is ook nog onzeker of hij morgen zal spelen.

Subtop

AZ is de laatste tijd goed in vorm. Van de laatste acht wedstrijden wonnen de Alkmaarders zeven keer. Ook achterin laat de defensie minder goals door dan aan het begin van het seizoen. Mocht de ploeg van Jansen zondag winnen, dan sluit het zich langzaam maar zeker weer aan bij de subtop van de Eredivisie.

De stand in de Eredivisie na speelronde 11. AZ staat tiende met vijftien punten.

De stand in de Eredivisie na speelronde 11. AZ heeft nog een wedstrijd tegoed (Google).

De nummer tien van de Eredivisie zal zich tegen Feyenoord vooral focussen op hun eigen spel, laat Jansen weten. “Daar zullen we heel vast in moeten zijn, waardoor we ook tegen Feyenoord het spel kunnen beheersen.”

Recente historie

De laatste twee wedstrijden in Rotterdam werd twee keer de volle buit meegenomen. Een wedstrijd die veel fans nog wel zullen herinneren is die van twee jaar geleden.

2020-2021: Feyenoord – AZ 2-3
Jørgensen, Diemers (Feyenoord), Karlsson, Boadu 2x (AZ)
2019-2020: Feyenoord – AZ 0-3
Boadu, Stengs, Idrissi (AZ)
2018-2019: Feyenoord – AZ 2-1
Malacia, Van Persie (Feyenoord), Seuntjens (AZ)
2017-2018: Feyenoord – AZ 2-1
Boëtius, Jørgensen (Feyenoord), Weghorst (AZ)
2016-2017: Feyenoord – AZ 5-2
Jørgensen 3x, Toornstra, Kuyt (Feyenoord), Luckassen, Weghorst (AZ)

Vol uitvak

AZ wordt in Rotterdam gesteund door een vol uitvak. De wedstrijd begint om 16.45 uur en is ook live te volgen via ESPN.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant