Bestel nu ons 8-1-9: van Alkmaar de Victorie! t-shirt (op=op)

Wedden op voetbal

Elftal en Technische staf

AZ met nagenoeg fitte groep richting SC Heerenveen

John van den Brom kan komende zondag over een nagenoeg fitte selectie beschikken als zijn ploeg het opneemt tegen SC Heerenveen. Enkel de al langer geblesseerden Stijn Wuytens, Ondřej Mihálik, Jeremy Helmer, Rody de Boer en Myron Boadu zijn niet inzetbaar. Ook Calvin Stengs zal nog niet in actie komen. De aanvaller maakte vorige week zijn rentree bij Jong AZ, maar het duel tegen de Friezen komt nog te vroeg.

‘Ik deel de gedachte van de club dat iemand eerst 90 minuten in de benen moet hebben voordat hij weer volledig aansluit bij de wedstrijdselectie. Hij doet vanavond ook niet mee bij Jong AZ omdat ze op kunstgras spelen. Daar willen we nog geen risico mee nemen. De fans, de club en Calvin zelf moeten nog even geduld hebben’, aldus Van den Brom op de digitale kanalen van zijn club.

FC Utrecht

De Alkmaarders verkeren de laatste weken in een wat moeilijker vaarwater. Na een gelijkspel tegen Zwolle, en de slachtpartij in de Arena, ging de ploeg ook onderuit tegen FC Utrecht. Toch is er wel een stijgende lijn te zien in het spel. ‘Ik heb vorig weekend goede dingen gezien tegen FC Utrecht, maar we verloren wel. En daarom was het niet goed genoeg. We moeten bijvoorbeeld beter verdedigen en beter afronden. En dat geldt voor het hele team, want verdedigen en aanvallen doe je samen. We hebben deze week in ieder geval scherp en goed getraind, waarbij er veel is gehamerd op vastigheden’, blikt de coach vooruit.

Historie

AZ kent de laatste jaren een aardig track record tegen de Friezen. Van de laatste vijf ontmoetingen in de Kaasstad werden er drie gewonnen door de thuisploeg. De laatste nederlaag dateert van september 2014, toen kroonde Daley Sinkgraven zich tot matchwinner. Afgelopen seizoen wist de ploeg van Van den Brom met 3-1 te winnen door twee late treffers van Fred Friday. Zondag zal er om 16:45 worden afgetrapt in Alkmaar.

Laatste vijf ontmoetingen

2014/2015: 0-1
Sinkgraven
2015/2016: 3-1
Janssen 2x, El Hamdaoui (AZ) Te Vrede (SC Heerenveen)
2016/2017: 2-2
Henriksen, Weghorst (AZ) Zeneli, Schaars (SC Heerenveen)
2017/2018: 1-0 (Beker)
Luckassen
2017/2018: 3-1
Friday 2x, Dumfries e.d. (AZ) Van Amersfoort (SC Heerenveen)

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com