Elftal en Technische staf

AZ met Martins Indi tegen PEC Zwolle

AZ kan zaterdagavond bij de competitiehervatting weer beroep doen op Bruno Martins Indi. De centrale verdediger is hersteld van een jukbeenblessure die hij eind vorig jaar opliep.

AZ heeft geen lange winterstop gehad. Op 27 december speelden de Alkmaarders op bezoek in de Galgenwaard nog met 2-2 gelijk. Na een week vrijaf te hebben gekregen, is de selectie vanaf zondag alweer aan het trainen, zo laat hoofdtrainer Jansen weten op de clubwebsite van AZ: “We zijn op het eigen complex in een soort minitrainingskamp gegaan.”

PEC Zwolle

PEC Zwolle staat elfde in de Eredivisie. De ploeg van John Stegeman is de eerste seizoenshelft lekker geëindigd met een 0-2 overwinning bij ADO Den Haag. Wel werden de Zwollenaren een week eerder door Excelsior in het bekertoernooi uitgeschakeld. Bij PEC zijn oud-AZ’ers Thomas Lam en Immanuel Pherai vaste basisklanten.

Drietal afwezig

Jansen kan tegen PEC Zwolle helaas nog niet beschikken over Jonas Svensson, Dani de Wit en Jordy Clasie. De drie zijn nog herstellende van hun kwetsuren. Wel verwacht Jansen dat Clasie woensdag tegen PSV voor het eerst dit seizoen weer bij de selectie zal aansluiten.

Vlaar

Naast de terugkeer van Martins Indi is er ook goed nieuws voor Ron Vlaar. Na een lange periode van blessureleed is hij weer inzetbaar voor de Alkmaarders.

Eerdere ontmoeting

AZ speelde de eerste wedstrijd van het Eredivisie-seizoen in Alkmaar tegen PEC Zwolle. De Alkmaarders kwamen al in de eerste helft met tien man te staan na een rode kaart voor Stengs. Dankzij een goal van Boadu eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Recente historie

Vorig seizoen eindigde de ontmoeting tussen PEC en AZ in een klinkende overwinning voor de Alkmaarders. Door doelpunten van Boadu en Idrissi eindigde die wedstrijd in een 0-3 overwinning.

 

2019-2020: PEC Zwolle – AZ 0-3
Boadu, Idrissi 2x (AZ)
2018-2019: PEC Zwolle – AZ 0-0
2017-2018: PEC Zwolle – AZ 1-1
Ondaan (PEC Zwolle), Jahanbakhsh (AZ)
2016-2017: PEC Zwolle – AZ 0-2
Weghorst, Til (AZ)
2015-2016: PEC Zwolle – AZ 2-1
Menig, Ehizibue (PEC Zwolle), Tankovic (AZ)

Live

PEC Zwolle – AZ begint zaterdagavond om 20:00. De wedstrijd is live te volgen via ESPN.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant