Bestel nu ons 8-1-9: van Alkmaar de Victorie! t-shirt (op=op)

Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ met gewijzigd elftal richting Excelsior

AZ zal het morgen tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen moeten stellen zonder een aantal basisspelers. Zo is aanvoerder Guus Til geschorst voor het duel met Excelsior, terwijl Adam Maher, Ron Vlaar en Thomas Ouwejan met wat kleine pijntjes kampen. Wie deze plekken gaan opvullen laat van den Brom nog in het midden: “Dat gaan we morgen zien.”

Afgelopen zondag stelde AZ met de overwinning op PSV de vierde plaats veilig waardoor de Alkmaarders zich hebben gekwalificeerd voor de voorronde van de Europa League. Zodoende staat er voor AZ morgen weinig op het spel. Toch geeft van den Brom aan dat zijn elftal morgen zeker gemotiveerd zal zijn: “Er zal een elftal staan dat in staat is om te winnen en ook wil winnen.”

Het uitduel met Excelsior betekent ook de laatste wedstrijd met van den Brom aan het AZ-roer. De oefenmeester blikt terug op een mooie periode: “Ik heb hier vijf jaar heel fijn gewerkt. En als je kijkt naar de ranglijsten van de afgelopen seizoenen, ziet het er ook goed uit.” Zo heeft AZ onder de trainer uit Amersfoort zich de afgelopen vijf jaar vier keer geplaatst voor Europees voetbal.

In het seizoen 2014-2015 troffen AZ en Excelsior elkaar ook al op de laatste speeldag van de Eredivisie. Door een 1-4 overwinning op de Rotterdammers wist AZ zich destijds te plaatsen voor de Europa League. Een andere fraaie statistiek is er voor Bizot; hij wist tegen PSV voor de veertiende keer dit seizoen de nul te houden. Een evenaring van het clubrecord van Vooys, Romero en Esteban. Bizot kan dit clubrecord morgen aanscherpen.

De wedstrijd in het Van Dongen & De Roo Stadion begint morgen om 19:30 en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Recente historie
2017-2018: 1-2
Zwarthoed e.d., Jahanbakhsh (AZ), Messaoud (Excelsior)
2016-2017: 3-3

Mühren, Tankovic, Wuytens (AZ), Elbers, Hasselbaink, Faik (Excelsior)
2015-2016: 2-2
Henriksen, Mühren (AZ), Stans, van Weert (Excelsior)
2014-2015: 1-4
Jóhannsson (2x), Berghuis, Henriksen (AZ), Gouweleeuw e.d. (Excelsior)
2011-2012: 0-0

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Peter Rus
Over de schrijver

Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.