Wedden op voetbal

Wedstrijden

AZ met fitte groep tegen FC Emmen

John van den Brom kent in aanloop naar het treffen met FC Emmen weinig problemen. De oefenmeester kan beschikken over een fitte groep, afgezien van de langdurig afwezige spelers. Het duel met de Drenthenaren zal vooral in het teken staan van het behouden van de vierde plaats. Die plek werd vorig weekend heroverd op Vitesse en de doelstelling is om deze minstens te behouden. Aan de andere kant kennen de bezoekers ook een prima periode in hun debuutseizoen in de eredivisie. De ploeg van Dick Lukkien staat veertiende en won afgelopen weekend op bezoek bij VVV Venlo. De week daarvoor zorgde de promovendus voor een schok door koploper PSV op een 2-2 gelijkspel te houden.

Het is lang geleden dat beide ploegen elkaar troffen in competitieverband. Liefst eenentwintig jaar geleden stonden AZ en FC Emmen tegenover elkaar in de toenmalige Toto Divisie. De eindstand was destijds 1-1 door doelpunten van good-old John Mutsaers en Roy Stroeve. Twee seizoenen geleden kwam Emmen nog wel op bezoek in het kader van de KNVB beker. De Alkmaarders behaalden toen een nipte overwinning door een treffer van Robert Mühren. Van de laatste tien onderlinge confrontaties in de Kaasstad wist AZ liefst zeven keer te winnen. Tweemaal wonnen de bezoeker, terwijl de punten ook een keer werden gedeeld.

Recente historie

1993/1994: 2-1
Van Roon 2x (AZ) De Jonge (FC Emmen)
1994/1995: 0-1
De Jonge
1995/1996: 1-2
Inia (AZ) Alberda, Van Oostrum (FC Emmen)
1997/1998: 1-1
Mutsaers (AZ) Stroeve (FC Emmen)
2016/2017 (beker): 1-0
Mühren

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com