Elftal en Technische staf

AZ met nagenoeg volledige selectie naar Heerenveen

AZ wacht zaterdag een uitduel op bezoek bij Heerenveen. Hoofdtrainer Pascal Jansen heeft in Friesland de beschikking over nagenoeg zijn volledige selectie. 

AZ wacht zaterdag een uitduel op bezoek bij Heerenveen. Hoofdtrainer Pascal Jansen heeft in Friesland de beschikking over nagenoeg zijn volledige selectie. 

Eerder deze week rondde AZ de komst van doelman Mathew Ryan af. De Australische sluitpost zal echter nog niet aan de aftrap verschijnen in het Abe Lenstra Stadion. Jansen laat weten dat de kersverse aanwinst nog niet fit en speelgerechtigd is.

Westerveld, Martins Indi en Vanheusden

De andere afwezigen zijn Martins Indi en Sem Westerveld. Laatstgenoemde is donderdag geopereerd en heeft zes tot acht weken nodig voor zijn herstel. Wie wel weer volledig fit is, is Zinho Vanheusden. “Hij gaat de concurrentiestrijd aan met de jongens in de achterste linie,” laat Jansen weten via de officiële clubkanalen.

AZ-verdediger Zinho Vanheusden.

Heerenveen

Heerenveen hervatte de Eredivisie vorige week met een 0-0 gelijkspel op bezoek bij RKC. Wel wisten de Friezen bekersucces te boeken: in het eigen Abe Lenstra Stadion werd Volendam met 2-0 weggezet. AZ-trainer Pascal Jansen heeft zin in het affiche met de nummer acht van de Eredivisie: “We kijken er naar uit ons te meten met een ploeg die in defensief opzicht dit seizoen vrij stabiel lijkt te zijn.”

Laatste zege in Abe Lenstra Stadion

De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was in de play-offs om Europees voetbal in mei. In Heerenveen ging AZ nog met 3-2 onderuit, maar door een 2-0 thuiszege plaatsten de Alkmaarders zich alsnog voor de finale. Voor de laatste overwinning van de Alkmaarders in het Abe Lenstra Stadion gaan we terug naar 29 augustus 2021.

Aftrap

Heerenveen – AZ begint zaterdag om 18:45 uur en is live te zien op ESPN. Vanuit Alkmaar reizen er ongeveer 700 supporters mee.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %