Wedstrijden

AZ met ‘beoogde basis’ langs PAOK

AZ heeft zojuist het oefenduel tegen PAOK met 1-0 gewonnen door een treffer van Calvin Stengs. Tegen de Griekse kampioen startte Arne Slot met een meer herkenbaar elftal dan de voorgaande twee duels. Hij lijkt zodoende meer toe te werken naar een vast basiselftal. Het team dat aan de aftrap begon mocht, behoudens Wuytens en Boadu, ruim een uur blijven staan. Thomas Ouwejan deed niet mee.

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam pas halverwege de eerste helft, het schot van Guus Til ging echter hoog over. Vlak voor rust kwamen de Alkmaarders echter aan de leiding. Calvin Stengs kwam van de rechterkant naar binnen en schoot met links in de korte hoek raak.

Ook in de tweede helft waren de kansen schaars. In de slotfase kregen de Grieken nog wel twee kansen, maar was Bizot op zijn post. Het bleef zodoende bij 1-0, waardoor Calvin Stengs zich matchwinner mocht noemen.

Doelpunt: 45’ Stengs 1-0

Opstelling AZ: Bizot; Svensson (64’ Kramer) Vlaar (64’ Vejinovic), Wuytens (46’ Hatzidiakos) Wijndal (64’ Gullit); Midtsjø (64’ Reijnders), Til (64’ Helmer), Koopmeiners (64’ Goudmijn); Stengs (64’ Johnsen), Boadu (46’ Druijf), Gudmundsson (64’ Taabouni)

 

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com