Elftal en Technische staf

AZ meldt zich voor Van Rhijn

Ricardo van Rhijn moet de volgende versterking worden voor AZ. Via verschillende bronnen hebben wij vernomen dat de Alkmaarders zich reeds gemeld hebben in Amsterdam om de rechtsback over te nemen van Ajax. De 24-jarige Van Rhijn was drie jaar lang basisspeler, maar dit seizoen verloor hij zijn plek aan Kenny Tete. De Leidenaar stond in de winterstop nog op de nominatie om naar Galatasaray te verkassen maar de Turkse grootmacht koos op het laatste moment toch voor de Noor Martin Linnes als nieuwe vleugelverdediger.

In Alkmaar zal hij de concurrentie aan moeten gaan met Fernando Lewis en Levi Opdam. Mattias Johansson staat ook nog onder contract in de Kaasstad, alleen heeft de Zweed reeds aangegeven open te staan voor een nieuw avontuur. Derrick Luckassen heeft in het afgelopen seizoen ook regelmatig als rechtsback gespeeld maar zijn voorkeur gaat uit naar een plek centraal in de verdediging. Van Rhijn staat nog tot 2018 onder contract in Amsterdam en heeft met Ajax drie keer de landstitel binnengehaald en veroverde ook nog eenmaal de Johan Cruijff schaal. Verder speelde hij ook acht interlands voor het Nederlands elftal.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

  64 Comments

  1. Van Rhijn is altijd 10x beter dan Johnson toch.

   1. Nee

   2. Ben Johnson?????

   3. vind johansson beter opbouwend en zijn rush naar voren is meestal wel netjes. kijk de assist op janssen bijvoorbeeld (1-3 tegen utrecht), dat zie ik een v. rhijn niet snel doen. daarbij gaat ajax hem niet goedkoop laten gaan en willen ze hem misschien wel betrekken in een deal met janssen. kijk dan liever verder naar een jongere speler waar nog groei in zit.

    1. Janssen gaat daar nooit heen. Die betalen niet genoeg en ook vd Brom zei dat er veel betere clubs geïnteresseerd zijn.

     1. klopt. bedoelde alleen maar te zeggen dat ajax het sowieso gaat proberen als je voor v rhijn aanklopt. ga er ook echt niet vanuit dat janssen in een 020 hempie te zien zal zijn.

  2. Absoluut geen slechte speler . . . . maar op mijn netvlies staat nog steeds zijn lachwekkende geschutter in de bekerfinale van Ajax tegen Zwolle, na zijn geweldige goal was zijn kruit verschoten en had een groot aandeel in de algehele malaise.

  3. Ik zeg doen. Dan een creatieve speler voor het middenveld er bij en we krijgen een leuk elftal!

  4. Nee, Lewis en Opdam op rechtsback

  5. whahahahaha jullie lachten mij nog zo hard uit van hoe kan dat en droom verder, maar Maxie is slim, Max wil kampioen worden. Dit was nr 1. Let op mijn woorden jongens, jullie zullen nog schrikken wat Maxie van plan is

   AZ 16/17:

   Stekelenburg
   van Rhijn,Nuytinck,Vlaar,Haps
   van Overeem,Wuytens
   Ziyech
   Jahanbaksh,Ziyech,Dos Santos

   1. Ziyech in de spits is natuurlijk onze eigen Vincent Janssen!

    1. hij is nog niet binnen. vraag me dan wel af wat hij moet gaan kosten.. daarbij vind ik dat je met v rhijn niet de oorlog gaat winnen. maakt veel defensieve fouten en heeft ook nog wel eens een rood kaartje te pakken. daarbij zie ik ook zeker wel potentie in lewis (mits niet geblesseerd). en ziyech heb ik nog steeds een hard hoofd in. maar we gaan zien! hoop echt dat jij het goed hebt en ik hartstikke fout zit..

    2. Met alle respect he, maar denk niet dat ziyech naar ons toe komt

   2. ziyech halen een echte AZ speler nieuw adam mahertje maar dan niet uiteindelijk naar PSV gaan na de crisis van FC Twente kan je hem goedkoop ophalen spelr die het verschil maakt. Stekelenburg zou ik geweldig vinden is wel haalbaar van Rhijn goede speler wel wisselvallig

   3. Wie je allemaal uitlachten en waarom boeit mij niet, maar wie is de 11e speler in je elftal aangezien je 2x Ziyech (die ab-so-luut nooit naar AZ komt) hebt opgesteld?

   4. Ja stekelenburg

  6. Geen Ziyech aub, heeft absoluut geen AZ DNA!

   1. wel ziyech

    1. Alsof Ziyech naar AZ zou willen……. O.o

  7. Deandre Yedlin halen.a.u.b. Die is 10 keer beter dan die softie van rhijn

   1. Yedlin is een speler van de Spurs, speelt bij Sunderland en ook niet goedkoop. waarom zou hij een overstap naar NL maken? als je dan toch die richting zoekt ga dan voor een speler als Davide Calabria van jong milan. is pas 19 jaar en een marktwaarde van rond de 800.000, snelle en slimme speler die zowel links als rechtsback kan spelen!

   2. Ja Yedlin stukke beter

  8. Niop2004 • 8 dagen geleden

   mooie verdediging hebben we nu. Alleen middenveld kan wel wat beter nu Hendriksen en Ortiz waarschijnlijk worden verkocht en Janssen zo wie zo ook zouw ik wel. Een onbekende goeie jongen speler willen zien bij AZ zoals Gabriel Barbosa (Gabigol) van Santos is dit seizoen club topscoorder en word als maar beter en als Janssen en Hendriksen en Ortiz samen mooi weg gaan voor ongeveer 30 miljoen kan AZ voor hem wel 20 miljoen voor hem betalen met een salaris van 7,5 miljoen per jaar zodat hij wel tekent. Hij kan ook op AM spelen en op RW en LW. Hij is normaal spits. Kijk maar naar dit filmpje https://youtu.be/-sbQHQsRXKM

   . En ik denk niet als een fan van een topclub maar zeg dingen die haalbaar zijn als je 20 miljoen krijgt voor Janssen en als je 7,5 miljoen veel salaris vind dan moet je het salaris van Vlaar een horen. Als AZ zoiets doet dan explodeer ik van vreugde wand ik ben echt fan van hem en veel mensen kennen hem niet ik kijk veel filmpjes van hem en houw altijd bij wat zijn marktwaarde is en salaris ik zouw hem welleens ik het echt willen zien maar dan in het shirt van AZ. Mijn club AZ

   1. salaris van 7,5 miljoen per jaar? Waar zit je met je gedachten. Net als bij een normaal bedrijf heeft AZ een salarishuis waar iedereen in moet passen. En geloof mij dan is 7,5 miljoen niet haalbaar. Maar wie weet leest Max je tip 🙂

    1. volgens mij bedoelt hij 7.5 ton ;p

     1. ja dat klopt

    2. ik bedoel 7,5 ton

  9. Denk dat van Rhijn een goede aankoop kan zijn, is nog jong, heeft talent en getergd om wat te laten zien! Dat soort jongens zie ik graag komen…

  10. Ik zou niet voor Ruiter gaan. Hij is niet een keeper die AZ omhoog gaat tillen. AZ moet echt op zoek gaan naar een topkeeper. Ik ben wel blij dat AZ nu doorpakt en doorselecteert. Ik meer vertrouwen in Max dan in Stewart.

   1. Als ik AZ was zou ik Stekelenburg halen, heeft veel ervaring en zit bij Southampton op de bank, Hij woont in Limmen dus dat is lekker dicht bij voor hem kan hij weer mooi thuis wonen.

    1. Ik denk niet dat hij nog in Limmen woont.

     1. ja wel, hij is nu weer thuis zag hem gisteren nog dus nu woont hij weer in limmen

  11. Als AZ slim de posities wilt invullen voor volgend jaar is v Rhijn goede keuze. Lewis/Opdam als back-up en altijd nog Luckassen als alternatief rechtsback (voorlopig niet geschikt voor centrum). voor de 10 positie ipv Hendriksen is Maher een goeie optie. Zal wel prijskaartje aan vast zitten en Adam zal zelf ook niet veel willen inleveren… wellicht kan AZ Lasse Schone polsen voor meer speeltijd op de 10? Verder als Vincent weg gaat zou ik toch kijken voor een zelfde type Janssen, wat vinden jullie van Locadia/ Weghorst/ Veldwijk?
   Als vervanger voor Celso Ortiz is misschien Stijn Schaars beschikbaar, maar wel duidelijk aangeven dat hij wel positief moet instemmen met het ontwikkelen van de jonge talenten, v Overeem, Levi Garcia en bijv. nu vast bij de selectie Jeremy Helmer! Ik hoop stiekem toch dat mijn persoonlijke held Muhren wat vaker mag spelen.
   ben benieuwd naar jullie suggesties

   1. Schaars terug halen moet wel lukken is op zijspoor gekomen bij PSV en wil graag weg

  12. Maxie je ziet het jongen, Lyon weigert 40 miljoen euro voor Lacazette van het nietszeggende West Ham. Gooi die prijs voor Vincent naar 30 miljoen, West Brom en Swansea komen heus wel, die weten niet van gekkigheid wat te doen met al dat geld. De echte toppers gaan naar Arsenal,Leicester en Man U. Dus al die B-teams in Engeland zijn op ons aangewezen. Niet minder dan 30 miljoen zeg ik je!

  13. Update: 32 miljoen hebben ze geboden op o a een spelertje van 27 van Bournemouth die 4 goals maakt in 37 wedstrijden!!!!!!!!! Laat ze maar komen die PL-middenmoters. Ik eis 25-30 miljoen voor Janssen Max!!!!

   1. Ik help het je hopen maar het verkoopbeleid van AZ kennende……………Ik ben bang dat Janssen voor 15 miljoen de deur uit gaat. En AZ voert het beleid dat ze transferbedragen nooit bekend maken. Dus wat dat betreft. Maar ik zit op een statement van Huiberts te wachten: “We houden Janssen nog een jaar aan zijn contract dus hij blijft hier t/m juni 2017”. Kom op Max, kom uit je stoel en onderneem actie en dat gaat deze jongen binnen 10 minuten zijn 2 dure seizoenskaarten verlengen.

  14. Mischien een idee om Steinsson zijn cariere weer optestarten en even bij AZ gaat spelen als LA. Niet echt haalbaar he maar wel leuk voor de echte AZ fans. Reketetetet AZ

   1. Beter dan rhijn met hem in je team samen met Vlaar heb je een op en top gemotiveerd AZ!!! Dan kun je van iedereen winnen retkettetrtet AZ!

    1. roberto carlos is iets van 43 of 44. waarom dan niet cafú nog een aanbod doen of hij het nog alsjeblieft 1 seizoentje wil oppakken. begint allemaal een beetje fabelachtig te worden dit roepen van spelers die al over de top zijn of al gestopt met voetballen.

   2. Of Roberto Carlos zelfde verhaal al bij Steinsson maar hij voetbalt nog bij Delhi Dynamos uit India alleen moet je hem een hoog salaris geven 2 a 3 miljoen euro dan voor een jaar tekenen en 5 ton teken geld geven AZ een topploeg. AZ kampioen 2016-17. Mijn club AZ

  15. Alsjeblieft niet Van Rhijn… Als ik zie hoe dramatisch hij nu in China speelt…

  16. AZ moet Ronaldinho halen voor de LV positie hij is transfervrij maar hij heeft wel een hoog salaris is niet een haalbaar salaris maar je kunt hem wel 2 a 3 miljoen euro geven als salaris per jaar dat komt hij ook maar een jaartje dan word AZ wel echt een topploeg https://youtu.be/6CF0ViIMYh8

   1. Ronaldinho bij AZ dat zou een goede marketingstunt zijn verdienen ze sowieso meer dan wat ze aan hem kwijt zijn!

    1. Jij snapt het

    2. Misschien kan pietje visser een leuk woordje voor AZ doen xD

     1. Zou wat zijn als hij zoiets doet en het dan lukt dan zou Visser wel weer in mijn hart zitten

   2. O sorry ik hoorde vanochtend at hij naar Antalyaspor is gegaan geen AZ dus

    1. Oh wacht het is een gerucht nouw dan zou er eigenlijk bij moeten staan dat AZ ook geïnteresseerd is haha

     1. zie liever dos santos dan Ronaldinho. niet dat ronaldinho slecht is maar persoonlijk gezien heb ik liever een speler van de club, een beetje een ruwe diamant die af en toe kan verbazen dan dat ik een hoop van een ronaldinho verwacht en hij het de helft van de tijd niet meer waarmaakt. word een hoop ergernis als hij een paar miljoen salaris krijgt en hij (bijvoorbeeld) arias of van polen niet eens voorbij komt..

  17. En Ziyech,Schaars en Stekelenburg halen voor ongeveer 15 miljoen. Ziyech 10 tot 12 miljoen voor betalen Schaars voor 2 miljoen en Stekelenburg voor ongeveer 1 miljoen https://youtu.be/fmmUVfEW5aw https://youtu.be/wjXGbvPRdU8

   1. ziyech 15 miljoen? Twente is gedegradeerd spelers van jupiler leuqe clubs zijn maar 1 miljoen waard, Schaars is transfervrij en Stekelenburg kan je voor 1 miljoen overnemen 1+1=2

    1. Nu ik er over na denk is dat wel zo ja

     1. dan nog. twente kan wel willen verkopen maar ziyech ga je echt niet halen voor een miljoen. daarnaast heb je gewoon een salaris te betalen en gezien zijn stats en performance het afgelopen seizoen kan hij best wat eisen. Denk je nou dat als Ziyech voor een miljoen op te halen was, clubs als ajax of psv hem niet hadden gehaald? Brands en Overmars trekken dat miljoentje uit de kontzak en tikken hem ter plekken af!

  18. De hoofdredacteur van VI probeert Janssen over te praten naar PSV in het laatste nummer dat ik louter en alleen kocht omdat Janssen terecht op de cover staat. Voor de rest heb ik een gruwelijke hekel aan dat vieze blaadje. Kop om Max toon je ballen. Janssen blijft nog een jaar bij AZ en dan gaan we voor het kampioenschap!

   1. Psv heeft luc die blijft daar wel.

    1. klopt. zijn allemaal aan het afbouwen =P
     kijk er niet raar van op als huntelaar ook naar ajakkes komt.

     1. AZtekettet

      AZ moet bij een eventueel vertrek van Janssen een doorverkooppercentage rekenen. Dan zit je altijd goed als technisch directeur. Als hij dan ooit bij een topploeg voor de volle mep de deur uitgaat heeft AZ er dan ook wat aan.

      Het liefst hoop ik dat hij een seizoen bij AZ blijft en volgend seizoen voor 15 miljoen + doorverkooppercentage de voordeur uitgaat. Waarschijnlijk krijgt Feyenoord en Almere ook nog een deel van de transfersom..

      1. daar ze je wat.. maar vorige transferperiode is daar ook een heel gezeur om geweest.
       als spelers een duo verkopen en de speler met een doorverkooppercentage maar voor een laag bedrag “erbij” doen dan hou je de kosten laag.. dus bijvoorbeeld: Ajax koopt janssen met een doorverkoopregeling van az. over 1 jaar verkoopt ajax janssen aan spurs en doet daar veltman bij. dan kunnen ze een mondeling akkoord bereiken over een transfersom van 25 miljoen waarbij veltman dan 20 miljoen kost en janssen maar 5 miljoen waardoor het doorverkooppercentage laag blijft maar beide handelende clubs toch hun geld krijgen. Weet niet of daar binnen de FIFA al maatregelen over getroffen zijn maar dit is in het verleden meerdere keren gebeurt. wat je afspreekt en daadwerkelijk krijgt is nog een heel verschil.

      2. “als spelers” moet zijn: als clubs een duo verkopen..excuus!

      3. Doorverkoop percentages zijn makkelijk te omzeilen.

  19. mooie verdediging hebben we nu. Alleen middenveld kan wel wat beter nu Hendriksen en Ortiz waarschijnlijk worden verkocht en Janssen zo wie zo ook zouw ik wel. Een onbekende goeie jongen speler willen zien bij AZ zoals Gabriel Barbosa (Gabigol) van Santos is dit seizoen club topscoorder en word als maar beter en als Janssen en Hendriksen en Ortiz samen mooi weg gaan voor ongeveer 30 miljoen kan AZ voor hem wel 20 miljoen voor hem betalen met een salaris van 7,5 miljoen per jaar zodat hij wel tekent. Hij kan ook op AM spelen en op RW en LW. Hij is normaal spits. Kijk maar naar dit filmpje https://youtu.be/-sbQHQsRXKM

   . En ik denk niet als een fan van een topclub maar zeg dingen die haalbaar zijn als je 20 miljoen krijgt voor Janssen en als je 7,5 miljoen veel salaris vind dan moet je het salaris van Vlaar een horen. Als AZ zoiets doet dan explodeer ik van vreugde wand ik ben echt fan van hem en veel mensen kennen hem niet ik kijk veel filmpjes van hem en houw altijd bij wat zijn marktwaarde is en salaris ik zouw hem welleens ik het echt willen zien maar dan in het shirt van AZ. Mijn club AZ

   1. oh sorry ik bedoel als salaris 7,5 ton

  20. Als AZ Vincent verkoopt voor 15 miljoen snijden ze zichzelf echt in de vingers. Als er geruchten (en ja ik weet wat geruchten betekenen) gaan dat Klaassen voor 25 mil weg gaat dan mag er voor Vincent ook wel meer gevraagd worden.. http://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/660686/-ajax-kan-25-miljoen-opstrijken-bij-transfer-van-welwillende-steunpilaar-.html waarom jezelf tekort doen? gooi die prijs omhoog en als hij daardoor deze transferperiode niet verkocht word is dat ook niet erg!

  Comments are closed.

  Ook interessant