Oussama Idrissi staat op de nominatie om de voorhoede van AZ te voorzien van een kwaliteitsimpuls. RTV Noord weet namelijk te melden dat de Alkmaarders zich concreet hebben gemeld in Groningen om de interesse kenbaar te maken. De 21-jarige linksbuiten moet een oplossing bieden voor de leegte die er al een tijdje heerst aan de linkerkant. Met Garcia heeft AZ immers maar een echte linksbuiten, al komt de man uit Trinidad en Tobago maar zelden in actie. De vacante positie wordt nu ingevuld door middenvelders Seuntjens en Van Overeem.

Incident

Idrissi kwam dit seizoen zestien keer in actie voor de Groningers en was daarin goed voor vijf goals en een assist. De linksbuiten kwam echter vooral in het nieuws door de schorsing die hij kreeg opgelegd door de leiding van FC Groningen na het duel tegen Sparta. Samen met Mahi moest de buitenspeler enige tijd vanaf de zijlijn toekijken, al had Idrissi niks te maken met het vermeende incident tussen Veldwijk en Mahi. Idrissi ligt nog tot 2020 vast in het Noordlease Stadion.

Foto: Pro Shots | Henk Jan Dijks

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

17 Replies to “‘AZ meldt zich in Groningen voor Idrissi’”

 1. Kijk dit begint ergens op te lijken jongens! Hulde aan Max en Robert, wat een topduo is dat toch gebleken

  1. je hoorde het al een beetje in het interview van Max. “we zijn bezig met aanvallende versterkingen” en daarna verscheen er een kleine glimlach op zn gezicht, ga ervan uit dat het al rond is.

  2. Het is nog maar een gerucht hoor!. Dus Max en Robert nog niet zo ophemelen. Er zal ook nog een spits bij moeten komen!

 2. hoewel links en niet rechts doet hij mij een beetje denken aan Julian Jenner..
  Heeft een gebruiksaanwijzing, dus hoop dat ze er bij AZ vanaf het begin bovenop zitten en hem duidelijk maken dat mentaliteit uiterst belangrijk is. Vind 2 tot 2,5 miljoen trouwens erg veel voor hem omdat ik niet denk dat hij in de toekomst meer op gaat brengen, maar goed.. misschien ben ik een krent..

 3. Talentvol maar ook een met een gebruiksaanwijzing. Als je die weet te vinden……Het is nog steeds een gerucht want er wordt tegenwoordig te makkelijk concreet gezegd. Deze jongen moet leren dat als je verder wil komen er veel voor gedaan moet worden. in de huidige topsportmentaliteit die er bij AZ heerst zou hij uiteindelijk kunnen renderen.

 4. Ik vind Mahi dan een betere speler; speelt het lieft op links maar speelt net zo gemakkelijk in de punt als op rechts en is tweebenig.

 5. Hahaha! De reacties hier.
  Leef je maar lekker uit.
  En AZ gaat over een nacht ijs,die overwegen niet?

  1. Denk juist dat bij Mokthar(net als Assaidi,Berghuis,Matavz,Ayoub en Sol) de sinaasappel is uitgeperst. Bij deze Idrissi is nog geen eens 60% van zijn potentie uitgeknepen. Niet dat vd Brom dat kan, maar Arne Slot heb ik vertrouwen in

 6. Doe Mahi er ook even meteen bij en we zijn uit onze aanvallende zorgen. Ook meteen gasten met een actie en creativiteit. Dat hebben we ook in de jeugd niet. Ik zou hier heel blij mee zijn. Hun mentaliteit interesseert mij niet. Dat ze met een slechte mentaliteit met ze 2tjes de helft van de Groningen goals produceerde is wat bij mij telt en wij hebben veeeel betere aanvoer als Groningen

 7. Volgens Dagblad v/h Noorden zitten de onderhandelingen rond Idrissi muurvast.
  FC Groningen lijkt mij nu niet in een positie te zitten om veeleisend te zijn, men kan daar de centen van AZ goed geruiken.

 8. Het is voor Idrissi zowel financieel als sportief een enorme verbetering. Hoop dat ie erg dwars gaat liggen. Wat een boef die Nijland. Hoop ook dat de zaakwaarnemer van Indrissi hem onder druk gaat zetten.

  1. De FC gaat aardig rode cijfers schrijven als ze Mahi ook niet verkocht krijgen.
   Groningen heeft de centen veels te hard nodig om veeleisend te kunnen zijn.
   Het lijkt een kwestie van wie het langste zijn adem in kan houden.

Comments are closed.