Elftal en Technische staf

AZ meldt 9 corona-besmettingen in aanloop naar treffen met VVV

Bij AZ zijn er vrijdagavond negen positieve coronatests vastgesteld. Het gaat om vier spelers van de A-selectie, twee spelers van Jong AZ en drie stafleden. In verband met privacy maken de Alkmaarders niet bekend om wie het gaat. Ondanks de besmettingen gaat de thuiswedstrijd tegen VVV vanavond wel door.

Bizot geschorst

AZ hoopt vanavond na drie gelijke spelen haar eerste overwinning van het Eredivisie-seizoen te boeken. In die wedstrijd zullen de Alkmaarders het zonder Marco Bizot moeten doen. In de bizarre 4-4 twee weken geleden tegen Sparta pakte hij een rode kaart. Nieuwkomer Hobie Verhulst zal de plek onder de lat gaan invullen. Calvin Stengs, die afgelopen week nog uitkwam voor Oranje, behoort ook weer tot de opties van Arne Slot. De vleugelspeler keert terug van zijn schorsing. De wedstrijd tegen VVV kan ook het debuut van Bruno Martins Indi betekenen. AZ verraste op de slotdag van de transfermarkt door de 34-voudig van Nederland te huren van Stoke City.

Hoofdtrainer Arne Slot is te spreken over Martins Indi, zo laat hij weten tegenover AZ TV: “Hij is fit en heeft de afgelopen week een heel goede indruk achtergelaten. Hij haalt een hoog niveau op de trainingen en is duidelijk aanwezig op het gebied van coaching van zijn ploeggenoten.”

Clasie en Vlaar

Slot kan naast Bizot ook niet beschikken over Clasie en Vlaar. Beiden zijn nog geblesseerd. Daarnaast is het nog even afwachten of de positieve coronatests invloed gaan hebben op de basiself.

VVV

Slot is op zijn hoede voor het VVV van Hans de Koning. “Ik vind vooral dat ze mentaal sterk zijn. Ze kunnen het namelijk opbrengen om de tegenstander 75 á 80 procent van de wedstrijd in balbezit te laten terwijl ze verdedigend niet verzaken.” Ook moet AZ volgens Slot uitkijken voor de dreigende aanvallers van de Venlonaren.
VVV staat na vier gespeelde wedstrijden met vier punten tiende in de Eredivisie. De afgelopen drie wedstrijden werden allemaal niet gewonnen. De Venlonaren beschikken met de Griekse spits Giakoumakis over de nummer twee op de topscorerslijst van de Eredivisie. Hij heeft dit seizoen vier keer gescoord. Met Guus Hupperts treffen de Alkmaarders een oude bekende. Hij kwam van 2014 tot 2016 uit voor AZ.

Matchwinner Altidore

In april 2012 troffen beide ploegen elkaar ook in de Eredivisie. Bekijk hieronder nog eens de samenvatting van die wedstrijd.

 

Recente historie

2019-2020 AZ – VVV 1-0
Sugawara
2018-2019 AZ – VVV 3-0
Til, Röseler (e.d.), Seuntjens
2018-2019 AZ – VVV 2-0 (KNVB Beker)
Seuntjens, Idrissi
2017-2018 AZ – VVV 0-0

Gratis op tv

AZ – VVV begint vanavond om 20:00. Vanwege de aangescherpte maatregelen mag er helaas geen publiek aanwezig zijn in het AFAS Stadion. Wél is de wedstrijd gratis te zien op FOX Sports 1.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant