Elftal en Technische staf

AZ maakt komst Mees de Wit wereldkundig

AZ heeft de komst van Mees de Wit vanavond bevestigd. De veelzijdige linkspoot komt over van PEC Zwolle en tekent een contract tot medio 2027 in Alkmaar. De Wit gaat spelen met rugnummer 34 en kwam eerder uit voor Sporting Portugal, FC Orihuela en Ajax. 

AZ heeft de komst van Mees de Wit vanavond bevestigd. De veelzijdige linkspoot komt over van PEC Zwolle en tekent een contract tot medio 2027 in Alkmaar. De Wit gaat spelen met rugnummer 34 en kwam eerder uit voor Sporting Portugal, FC Orihuela en Ajax. 

De hoofdrolspeler zelf reageert logischerwijs verheugd op de overstap: ‘Ik zat er al op te wachten en deze week is het rond gekomen. AZ is een mooie club met mooie faciliteiten. Ze spelen geregeld in de top-4 en ook de manier van spelen bevalt mij. Ik zie mezelf hier wel spelen. Ik ben heel trots dat ik dit heb bereikt’, aldus de linkspoot via de digitale kanalen van de club.

Directeur Voetbalzaken Max Huiberts is ook blij met de komst van De Wit, al moest hij daarbij nog wel enkele andere clubs afschudden. ‘Gedurende de periode van het vastleggen van Mees hebben we gemerkt dat een aantal clubs zich ook heeft gemeld bij zijn management. Vanaf dag één heeft hij heel duidelijk aangegeven dat hij voor AZ kiest. Dat dit de stap is die hij wil maken.’

Foto: Pro Shots | Niels Boersema

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %