Elftal en Technische staf

AZ – Lyon: Wuytens keert terug, Luckassen rechtsback

Brian Wijker
Geschreven door Brian Wijker

ALKMAAR AZ werkte woensdagmiddag haar laatste training af in aanloop naar het Europa League-duel van donderdag tegen Olympique Lyon. Na afloop van de sessie schoof trainer John van den Brom aan voor de gebruikelijke persconferentie. Hierin sprak hij onder andere over de Franse opponent en de staat van zijn eigen ploeg.

”Lyon is een heel grote club met een prachtig stadion. Ik heb hun wedstrijd tegen AS Nancy gezien en Dennis Haar is bij de beladen derby tegen Saint Etienne geweest”, vertelt Van den Brom. ”Maar we zien zeker kansen. Ik vind dat we de wedstrijd van afgelopen zondag tegen sc Heerenveen op een heel volwassen en Europees-achtige manier hebben gespeeld. Als we hetzelfde, of misschien iets meer kunnen brengen, zie ik zeker mogelijkheden.”

Wijzigingen

En dus lijkt er weinig aanleiding om de basisformatie drastisch te veranderen. ”Ik ben niet van plan om veel te wijzigen. Stijn Wuytens keert terug in het hart van de verdediging, dat lijkt me duidelijk. Maar dat houdt niet in dat ik ontevreden ben over de prestaties van Pantelis Hatzidiakos”, maakt de 50-jarige Amersfoorter duidelijk. Wie de geschorste Mattias Johansson vervangt op de rechtsbackpositie is inmiddels ook bekend. ”Dat was even puzzelen voor ons. Maar Derrick Luckassen gaat spelen. Het risico om met Jonas Svensson (kwam in de winterstop over van het Noorse Rosenborg BK, red.) vond ik te groot. Hij heeft sinds november geen wedstrijd gespeeld en kon door afgelastingen ook geen minuten bij de beloften maken. Zo, ik heb het jullie weer makkelijk gemaakt.”

Druk

Olympique Lyon-trainer Bruno Génésio repte eerder op de dag dat AZ zonder druk kan spelen, omdat zijn ploeg de grote favoriet voor de tweestrijd is. ”Ik ben het daar niet mee eens”, stelt Van den Brom helder. ”Wij hebben de druk dat we thuis spelen en heel graag willen. Wij zien de Europa League als een fantastische uitdaging. Om AZ én het Nederlandse voetbal op de kaart te zetten. Dat kun je niet zonder druk doen.”

Dat AZ de Europa League als feestje ziet, vindt Van den Brom dan ook totale onzin. ”Deze club is ontzettend ambitieus. Ik als trainer ook, maar wat dacht je van die spelers? We gaan proberen te genieten, maar wel met de juiste insteek. We willen er het beste van maken. En dat overvolle programma vind ik alleen maar geweldig.”

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Brian Wijker

Brian Wijker

Sinds de zomer van 2014 werkzaam voor deze website. Is vaak te vinden op de perstribune bij thuis- en uitwedstrijden van AZ. Brian is ook redacteur bij In de Hekken en werkt als Freelancer bij het Noordhollands Dagblad. Volg Brian op twitter: @BrianWijker