Wedstrijden

AZ loot Cambuur thuis

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

De weg naar de finale van de KNVB beker ligt open. Nicky Hofs heeft zojuist de best denkbare loting verricht voor de Alkmaarders door AZ in een thuiswedstrijd te koppelen aan Cambuur Leeuwarden. De ploeg van John van den Brom is echter wel gewaarschuwd. De Friezen schakelden in een eerder stadium Ajax al uit en waren gister in Utrecht na strafschoppen te sterk voor de ploeg uit de Domstad.

Voor AZ was de weg naar halve finale vooral de laatste drie wedstrijden moeizaam. Er werd in de eerste bekerwedstrijd nog wel met 1-4 gewonnen bij Lienden, waarna moeizame overwinningen volgden tegen FC Emmen, ASWH en SC Heerenveen. In dat opzicht valt Cambuur Leeuwarden totaal niet te onderschatten, al waren alle andere alternatieven op papier zwaarder geweest. In de andere halve finale neemt Sparta het thuis op tegen Vitesse. De wedstrijden zullen gespeeld worden op dinsdag 28 februari, woensdag 1 maart of donderdag 2 maart. De definitieve datums volgt morgen.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com