Wedstrijden

AZ lijdt teleurstellende nederlaag bij RKC

AZ heeft vanmiddag bij de seizoenstart een pijnlijke misstap gemaakt. De Alkmaarders kregen meerdere mogelijkheden, maar wisten niet te scoren. RKC deed dat wel: het werd 1-0.

Afgekeurde goals

De eerste minuten van de wedstrijd was AZ de bovenliggende partij in Waalwijk. De Alkmaarders zetten hoog druk en leken al binnen vijf minuten op voorsprong te komen via een goal van Aboukhlal. De Wit stond eerder in de aanval echter buitenspel, waardoor het feestje niet doorging.

Na tien minuten spelen was AZ wederom dichtbij de openingstreffer . RKC-doelman Pereira schatte een lange bal verkeerd in, waardoor de bal over hem heenging. De Wit scoorde zodoende in het lege doel van de thuisploeg. Maar ook deze treffer werd door buitenspel van De Wit afgekeurd.

Niet veel later scheerde een schot van Gudmundsson op aangeven van Karlsson net langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant van het veld kreeg RKC in de 40e minuut ook een grote kans om de leiding te pakken: een kopbal van Van der Venne werd van de lijn gehaald door Tijani Reijnders.

Domper

Kort voor rust was het wel raak voor RKC. Bel Hassani vond de mee opgekomen rechtsback Gaari, die de bal laag voorzette op de vrijstaande Michiel Kramer. Hij bleef kalm en schoof de bal laag langs Hobie Verhulst. Zodoende zochten RKC en AZ de kleedkamer op met een 1-0 ruststand.

Invaller Pavlidis gevaarlijk

AZ zette aan de start van de tweede helft hoog druk op de helft van RKC. Dat resulteerde in een grote kans voor Aboukhlal. Hij kwam 1 op 1 met Pereira, maar nam te veel tijd, waardoor de keeper redding kon brengen.
Na een uur spelen bracht Pascal Jansen met Koopmeiners en Pavlidis twee verse krachten in het veld in de hoop iets te forceren. Laatstgenoemde was meteen drie keer gevaarlijk, maar kon niet scoren.

De Alkmaarders voerden de druk op de defensie van RKC steeds verder op en brachten twintig minuten voor tijd de Noren Mditsjø en Evjen in de ploeg. Desondanks had AZ moeite met het creëren van echt uitgespeelde kansen; doelman Pereira kreeg het niet meer lastig.
Zo verliest AZ haar eerste wedstrijd van het seizoen met 1-0. Woensdag gaan de Alkmaarders voor de play-offs van de Europa League in Glasgow op bezoek bij Celtic.

Foto: Pro Shots – Peter van Gogh

Karakteristieken

Doelpunten: 44′ Kramer 1-0

RKC: Pereira; Gaari, Meulensteen, Touba, Lutonda (70′ Adewoye); Azhil, Van der Venne (76′ El Bouchataoui), Büttner; Bel Hassani (60′ Odgaard), Kramer (76′ Stokker), Bakari

AZ: Verhulst; Sugawara, Martins Indi, Letschert, Oosting; Clasie (73′ Midtsjø), Reijnders (60′ Koopmeiners), De Wit; Aboukhlal (73′ Evjen), Gudmundsson (80′ Poku), Karlsson (60′ Pavlidis)

Gele kaart: Gudmundsson, Sugawara (AZ)

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant