Wedstrijden

AZ leidt blamerende nederlaag in Bosnië

AZ heeft vanavond voor een blamage gezorgd door een 0-3 voorsprong weg te geven tegen Zrinjski Mostar. De Bosniërs bogen de achterstand in de tweede helft om in een 4-3 zege, waardoor de Alkmaarders zich het extra lastig maken in deze groep.

In de eerste helft had AZ geen kind aan Zrinjski. De Alkmaarders domineerden en kwamen na tien minuten aan de leiding via Van Brederode. De linksbuiten kon bij de tweede paal de bal inschieten na een assist van Lahdo.

Tien minuten voor rust reageerde Mijnans alert nadat Maric een kopbal van De Wit ternauwernood wist te keren. Het betekende de 0-2 en de wedstrijd leek daarmee vroegtijd beslist, al helemaal toen De Wit zelf vlak voor rust de derde treffer van de bezoekers maakte.

Na rust kwam de thuisploeg uit het niets terug in de wedstrijd toen invaller Kozulj Ryan verraste met een vrije trap. Al leek er in die fase nog niks aan de hans. AZ had de controle en het was eigenlijk wachten op de 1-4. Pavlidis raakte nog de binnenkant van de paal, waarna het duel in vijf minuten compleet kantelde.

Comeback

Eerst zag Corluka zijn voorzet over Ryan in de goal belanden, waarna Hrvanovic drie minuten later de comeback compleet maakte door weg te draaien bij Penetra en de bal vervolgens hard binnen te schieten.

De Bosniërs gingen vervolgens geloven in een nog grotere stunt, terwijl de ploeg van Jansen aan het twijfelen sloeg. Tien minuten voor tijd kwam Zrinjski zelfs op voorsprong toen Kozulj zijn tweede van de avond maakte. Pavlidis kreeg vijf minuten voor tijd nog een grote kans op de gelijkmaker, maar kopte jammerlijk naast. Hierdoor was de nederlaag een feit.

Karakteristieken

Doelpunten: 10′ Van Brederode 0-1, 32′ Mijnans 0-2, 44′ D. de Wit 0-3, 48′ Kozulj 1-3, 68′ Corluka 2-3, 71′ Hrvanovic 3-3, 81′ Kozulj 4-3

Gele kaarten: Jakovljevic, Hrvanovic (Zrinjski)

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Bazoer (87′ Odgaard), Penetra, Wolfe; Clasie (c), D. de Wit, Mijnans (83′ Goumijn); Lahdo (64′ Sadiq), Pavlidis, Van Brederode (64′ Van Bommel)

Opstelling Zrinjski: Maric; Corluka, Radic, Jakovljevic, Memija; Ivancic , Balic (46′ Kozulj), Canadjija (63′ Kis); Cuze (70′ Malekinusic), Bilbija, Ticinovic (70′ Hrvanovic)

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %