Elftal en Technische staf

AZ legt Velthuizen vast tot medio 2019

Piet Velthuizen is definitief de nieuwe tweede doelman van AZ. De goalie was de afgelopen week op proef in Alkmaar en liet in de ogen van de technische staf een goede indruk achter. Die goede indruk is nu dus omgezet in een contract tot het einde van het seizoen.

De Boer

De doelman neemt de plek van Rody de Boer over in het Alkmaarse keepersgilde. De van Telstar overgekomen De Boer was dit seizoen de beoogde concurrent van Bizot, maar raakte twee weken geleden geblesseerd. Omdat die blessure de keeper vier tot zes maanden aan de kant houdt besloot AZ de markt op te gaan. De keuze is daarbij gevallen op Velthuizen, die Van den Brom nog kent van hun gezamenlijke periode bij Vitesse.

Foto: Pro Shots | Peter Lous

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com