Elftal en Technische staf

AZ legt Rody de Boer definitief vast

Rody de Boer maakt definitief de overstap van Telstar naar AZ. Eerder deze week wisten wij al te melden dat een overgang nagenoeg rond was, iets dat vandaag is bevestigd met een gesigneerd contract. De Hagenaar tekent in de Kaasstad een contract voor vier seizoenen. In eerste instantie zal hij als tweede keeper gaan spelen bij Jong AZ en bij het eerste elftal op de bank gaan zitten. ‘Ik ga gewoon mijn best doen om het de trainer zo lastig mogelijk te maken en dan zien we wel hoe het gaat lopen. Ik ga die strijd wel aan’, reageert de hoofdrolspeler voor de camera van AZ TV.

Jong AZ

‘Voor mezelf wil ik zo snel mogelijk spelen, maar AZ heeft ook nog een Jong-team. Dat is voor mij doorslaggevend geweest. Op de training kan ik veel leren en de wedstijden speel ik op hetzelfde niveau.’ Waarmee de doelman aangeeft hoe belangrijk het voor AZ is dat het belofte-elftal in de Jupiler League acteert. Ook Directeur Voetbalzaken Max Huiberts is blij met het aantrekken van de doelman. ‘Met Rody hebben we echt een allround keeper binnengehaald. We merkten dat hij vastberaden was om naar AZ te gaan. We zijn blij dat Rody ervoor gekozen heeft om de volgende stap in zijn ontwikkeling bij ons te maken.’

Foto: Pro Shot | Martijn Buskermolen

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant