AZ Jeugd

AZ legt jeugdspeler Joeri Oud vast

Joeri Oud

AZ heeft Joeri Oud vastgelegd. De 17-jarige verdediger tekende vandaag een verbintenis tot medio 2025.

Het is het eerste profcontract voor Oud.  De centrumverdediger kwam in 2015 over van HSV Heiloo naar AZ. Komend seizoen zal hij deel uitmaken van AZ Onder 18. Oud behoort ook regelmatig tot de jeugdselecties van het Nederlands Elftal.

Zeven jaar seizoenkaart

“Ik heb me de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en ben steeds meer een volwassen speler geworden”, laat Oud via de officiële kanalen weten. “Ook ben ik gegroeid in het leiden van het team, het coachen van medespelers en bijdragen aan het winnen van een wedstrijd.”

Oud is regelmatig als supporter op de tribune van het AFAS Stadion te vinden. “Ik ben van jongs af aan al fan van de club en heb al zeven jaar op rij een seizoenkaart. Het zou heel tof zijn om het eerste te halen.”

‘Verdedigende en aanvallende kwaliteiten’

Ook Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg is verheugd met het vastleggen van Oud. “Joeri is een speler met zowel verdedigende als aanvallende kwaliteiten. Hij is goed in het doordekken en onderscheppen van gevaarlijke passes. Dat toont aan dat hij over goed spelinzicht beschikt.”

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    0 %