Elftal en Technische staf

AZ legt Griffith tot 2022 vast

Iman Griffith heeft vanmiddag een contract ondertekend dat hem tot medio 2022 aan AZ bindt. De 17-jarige aanvaller werd vorige maand uitgeroepen tot Speler van de Maand in de jeugdopleiding. ‘Iman heeft zich razendsnel aangepast aan het niveau waarnaar we bij AZ streven’, aldus Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. ‘Hij is een atletische voorhoedespeler die uitblinkt in het bespelen van de ruimtes. Hij is ook steeds vaker beslissend in wedstrijden, werkt daar iedere dag keihard voor en heeft dit contract dus volledig aan zijn eigen inspanningen te danken.’

Griffith kwam in 2017 over van Zeeburgia, begon bij AZ in Onder 17 en is nu bezig aan zijn tweede seizoen bij Onder 19. Daar heeft hij zich ontwikkeld tot een van de smaakmakers en was al goed voor zes goals en drie assists in zeven duels. Vorige maand werd het talent beloond voor zijn goede vorm met zijn debuut in de derby tegen FC Volendam. Dat smaakt volgens de hoofdrolspeler zelf naar meer: ‘Ik werk zowel binnen als buiten het veld heel hard en het is snel gegaan. Nu wil ik zo snel mogelijk aansluiten bij Jong AZ en op mijn achttiende mijn officiële debuut in het eerste maken.’

Foto: Pro Shots | Vincent de Vries

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com